Tenis
SPORTOVI
Tenis
dodig još u igri

Renesansa britanskog tenisa, Kerber priredila najveće iznenađenje

Britanski tenis nije više samo Andy Murray...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Britanski tenis doživljava pravu renesansu na ovogodišnjem izdanju Australian Opena. Andy Murray, Jamie Murray i Johanna Konta izborili su polufinale prvog Grand Slam turnira sezone.

Mlađi brat Andy Murray slavio je u četvrtfinalu protiv Davida Ferrera sa 6:3, 6:7, 6:2, 6:3, te će za ulazak u finale igrati protiv pobjednika ogleda između Gaëla Monfilsa i Miloša Raonića.

Britanska senzacija Konta slavila je protiv još jednog iznenađenja ovogodišnjeg izdanja Australian Opena Zhang Shuai. Bilo je 6:4, 6:1 za Britanku, koja će u svom prvom Grand Slam polufinalu igrati protiv Njemice Angelique Kerber.

Njemačka tenisačica je šokirala prvu favoritkinju nakon Serena Williams za naslov pobjednice - Viktoriju Azarenku. Bilo je 6:3, 7:5 za Kerber, koja je pritom u drugom setu nadoknadila dva breaka minusa (2:5) i s pet uzastopnih gemova izborila prvo polufinale na Australian Openu.

Andyjev stariji brat Jamie još je jučer izborio polufinale u konkurenciji parova s Brazilcem Brunom Soaresom, a tamo ih čeka francuska kombinacija Lucas Pouille / Adrian Mannarino.

Podsjetimo da se po mnogima u četvrtak ujutro igra finale prije finala u konkurenciji tenisača pojedinačno. Riječ je o polufinalnom ogledu između Rogera Federera i Novaka Đokovića. Bit će im to čak 45. službeni sustret, a trenutni rezultat u međusobnim ogledima je 22:22.

Hrvatski tenis ostao je još na Ivanu Dodigu, koji u konkurenciji mješovitih parova nastupa sa sjajnom Indijkom Saniom Mirzom. Oni u četvrtfinalu igraju protiv najdominantnije kombinacije današnjice - Leandera Paesa i Martine Hingis.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider