Tenis
SPORTOVI
Tenis
Vekić s Hlavačkovom

Australian Open: Čilić na Australca hrvatskog porijekla, Martić protiv Doi

U Melbournu je obavljen ždrijeb Australian Opena, prvog Grand Slam turnira godine koji počinje u ponedjeljak. U glavnom su turniru trojica hrvatskih tenisača i isto toliko naših tenisačica…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvi hrvatski reket Marin Čilić, 12. nositelj turnira, na startu će igrati protiv Australca hrvatskog porijekla Marinka Matosevica (49. na ATP ljestvici) od kojeg je bio bolji na lanjskom US Openu. Ukoliko prođe tri kola, Čilić bi u osmini finala mogao ići na šestog nositelja Juana Martina del Potra.

Suparnik Ivanu Dodigu u 1. kolu je 185. igrač svijeta, 21-godišnji Kinez Di Wu. Pobijedi li, Međugorca će u nastavku turnira čekati bolji iz dvoboja Tommyja Haasa i Jarkka Nieminena. Ivo Karlović će u 1. kolu na zasad nepoznatog suparnika iz kvalifikacija, a već na drugoj prepreci bi ga mogao čekati četvrti nositelj, Španjolac David Ferrer.

Spomenimo još da prvi igrač svijeta Novak Đoković na startu turnira ide na Francuza Paul-Henrija Mathieua, drugi francuski tenisač Benoit Paire će biti suparnik Rogeru Federeru, dok će Andy Murray igrati protiv Nizozemca Robina Haasea.

Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić sudarit će se u 1. kolu s Japankom Misaki Doi, 92. igračicom svijeta. Prođe li, već u 2. kolu će vjerojatno ići na drugu svjetsku tenisačicu, Ruskinju Mariju Šarapovu koja prije toga mora pobijediti sunarodnjakinju Olgu Pučkovu.

Mirjani Lučić-Baroni će s druge strane mreže na početku turnira biti 17. nositeljica, Čehinja Lucie Šafarova, dok će u svom prvom nastupu na Grand Slam turniru 16-godišnja Donna Vekić također igrati protiv Čehinje, deset godina starije Andree Hlavačkove (65. na WTA ljestvici). U nastavku turnira bi mogla ići na nekadašnju prvu tenisačicu svijeta, Dankinju Caroline Wozniacki. Podsjetimo, u završnom kolu kvalifikacija će igrati i naša Tereza Mrdeža.

Dodajmo da će najbolja svjetska tenisačica Viktorija Azarenka u 1. kolu na Rumunjku Monicu Niculescu, a Serena Williams na njezinu sunarodnjakinju Edinu Gallovits-Hall. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider