Tenis
SPORTOVI
Tenis
Bez osvojenog seta

Brzi kraj za Čilića na Australian Openu

Hrvatska je ostala bez predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji na prvom Grand Slamu sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Posljednji hrvatski predstavnik u pojedinačnoj konkurenciji prvog Australian Opena, Marin Čilić, u petak je poražen u trećem kolu od Španjolca Roberta Bautiste Aguta sa 4-6, 6-7 (5), 5-7 nakon dva sata i 33 minute igre.

Čilić je slavio u dosadašnja dva susreta protiv Bautiste Aguta, ali ovaj puta Španjolac "mu je uzeo mjeru". Najgori tenis Čilić je pružio u prvom setu, u kojem je imao 13 neprisiljenih pogrešaka više od protivnika, te je bio bez prilike za "break". Bautista Agut svoju je priliku iskoristio kod vodstva 4-3 i na svoj servis je zaključio prvi set.

U drugom setu puno bolja igra Čilića. Kod vodstva 1-0 hrvatski tenisač imao je tri "break lopte", ali ih nije iskoristio. No, sljedeću prigodu, koja mu se ukazala kod vodstva 3-2, nije ispustio. I kad je kod 5-3 servirao za set, Španjolac je uspio vratiti izgubljeni servis, a potom je u "tie-breaku" bio koncentriraniji te je poveo sa 2-0 u setovima.

Treći set donekle je sličio prvom, jer Čilić opet nije imao priliku za "break". Bautista Agut propustio je tri prigode za "break", ali kod vodstva 6-5 bio je pribraniji. Čilić je uspio spasiti jednu meč loptu, ali drugu nije i to je bio kraj za najboljeg hrvatskog tenisa na ovogodišnjem Australian Openu.

Čilić je imao 18 izravnih poena više od protivnika, ali skupo su ga koštale neprisiljene greške, kojih je skupio 24 više od Bautiste Aguta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider