Tenis
SPORTOVI
Tenis
Austrijanac protiv Nizozemca

ATP Zagreb: Melzer i Haase čine prvi polufinalni par

Austrijanac Jürgen Melzer, četvrti nositelj turnira i Nizozemac Robin Haase prvi su polufinalisti ATP dvoranskog turnira u Zagrebu, te će u međusobnom subotnjem ogledu tražiti put prema finalu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Melzer je sa 6-4, 6-4 pobijedio Čeha Lukaša Rosola, dok je Haase u tri seta bio bolji od njemačkog kvalifikanta Philippa Petzschnera sa 6-4, 3-6, 6-0.

Melzer je s dva breaka i vodstvom 4-0 otvorio meč protiv Rosola kojem nije pomoglo niti jedanaest aseva u meču. U nastavku se češki tenisač oporavio od startnog šoka, zaigrao je bolje, ali i tada nedovoljno dobro da Melzeru unese nemir na putu prema polufinalu.

Haase i Petzschner su odigrali posve ravnopravnih sedamdesetak minuta, a onda je Nijemac potpuno nestao s terena. U trećem setu nije osvojiti niti jedan gem, te se u petak oprostio od turnira koji je za njega počeo još u prošlu subotu, jer je nastupao u kvalifikacijama.

U nastavku dana na teren će izaći i preostala dva hrvatska tenisača koja će igrati svoje četvrtfinalne mečeve. Ivan Dodig će igrati protiv Rusa Mihaila Južnija, dok je suparnik Marina Čilića slovenski tenisač Blaž Kavčič. (TS)

 

ATP Zagreb, četvrtfinale:

Melzer (4) - Rosol 6-4, 6-4

Haase - Petzschner 6-4, 3-6, 6-0
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider