Tenis
SPORTOVI
Tenis
Trenutno poravnati

ATP Zagreb: Dodig i peti put bolji od Karlovića, čeka ga Čilić

U hrvatskom dvoboju u sklopu 2. kola ATP turnira u Zagrebu Ivan Dodig je pobijedio Ivu Karlovića sa 7:6(5), 6:3 poslije jednog sata i 20 minuta igre.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ivan Dodig se tako i peti put pokazao nerješivom zagonetkom za Karlovića. Dvojici hrvatskih tenisača ovo je bio peti međusobni dvoboj, a 29-godišnji Međugorac je slavio i peti put. Dvaput je Dodig bio bolji na Australian Openu, 2011. i ove godine, a pobijedio je i na Challengeru u Bratislavi, te lani u Zagrebu.

Karlović je u prvom setu imao tri break-lopte pri svome vodstvu 5:4, ali Dodig se izvukao. U tie-breaku se 34. igrač svijeta pokazao uspješnijim i iskoristio prvu set loptu. Kod 1:1 u drugoj dionici Karlović je imao nove četiri prilike za break, ponovno ih nije iskoristio, a novu šansu više nije dobio. Dodig je u šestom gemu realizirao svoju prvu priliku za oduzimanje servisa i priči je bio kraj.

Četvrtog nositelja u petak u četvrtfinalu očekuje novi hrvatski derbi. Igrat će protiv sugrađanina Marina Čilića protiv kojeg je dosad igrao četiri puta na ATP Touru, a omjer je trenutno izjednačen (2:2).

ATP Zagreb, osmina finala:

Kuznjecov - Sijsling (8) 1:6, 6:3, 7:6(5)

Kohlschreiber (3) - Golubjev 6:4, 6:2

Evans - Berrer 1:6, 6:1, 7:6(4)

Dodig (4) - Karlović 7:6(5), 6:3

Phau - Južnij (2) 4:6, 7:5, 6:1

Sela - Lacko 6:3, 6:2

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider