Tenis
SPORTOVI
Tenis
Bolji od Nijemca Phaua

ATP Zagreb: Čilić rutinski do 18. finala karijere

Hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u finale domaćeg turnira ATP PBZ Zagreb Indoorsa, na kojem ujedno brani lanjski naslov pobjednika. Čilić je u polufinalu sa 6-3, 6-4 bio bolji od Nijemca Björna Phaua...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Međugorac je stao na kraj sjajnom nizu njemačkog veterana (34), koji je iz kvalifikacija stigao do polufinala, a na putu do istog je izbacio drugog nositelja – Mihaila Južnija. Bio je to prvi međusobni susret Čilića i Phaua, a okončan je nakon 84 minute igre.

Naš je tenisač u prvom setu ključni break napravio kod vodstva 4-3, a potom je odservirao za osvajanje prve dionice. U drugom setu je postotak prvog servisa kod Čilića pao ispod 50 posto (44), što je rezultiralo gubitkom čak dva servis-gema. No naš je predstavnik bio izuzetno dobar na reternu, te je u tri navrata oduzimao počeni udarac njemačkom tenisaču.

Čilić je svoj 18. finale karijere osigurao nakon tek šeste meč-lopte, a do istog je dogurao bez ijednog izgubljenog seta! Suparnik u nedjeljnom finalu bit će mu pobjednik susreta između Nijemca Tommyja Haasa, prvog nositelja turnira, i Irca Daniela Evansa, koji je u glavni turnir upao kao "sretni gubitnik", nakon što je u posljednjem kolu kvalifikacija ispao od Phaua. (TS)

ATP Zagreb, polufinale:

Čilić (5) – Phau 6-3, 6-4

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider