Tenis
SPORTOVI
Tenis
Preokrenuo protiv Južnija

Čilić u finalu protiv Melzera za treći naslov Zagreb Indoorsa!

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić igrat će u nedjeljnom finalu dvoranskog ATP turnira u Zagrebu. U polufinalu je Čilić pobijedio prošlogodišnjeg slavljenika Mihaila Južnija sa 4-6, 6-4, 6-3...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čilić je ujedno uspio smanjiti ukupni omjer u međusobnim mečevima s ruskim tenisačem (32. na svijetu) na 4-5, a za prvi ovogodišnji naslov će u finalu igrati protiv Austrijanca Jürgena Melzera, koji je sa 7-6(2), 6-3 bio bolji od Nizozemca Robina Haasea.

Nije dobro počeo meč za Čilića jer je nakon velike borbe Južnij došao prvi do breaka, te je kod 5-3 servirao za prvi set. Nakon što je u tom gemu spasio dvije set-lopte Čilić je vratio izgubljeni break, ali je još jednom odigrao slabo na vlastiti početni udarac, te je izgubio prvi set sa 6-3.

Nakon toga je prvi nositelj turnira zaigrao daleko bolje, pogotovo na vlastitom servisu i tijekom drugog seta Rus nije imao nikakve ideje kako iznenaditi Čilića. Imao je hrvatski igrač i break na startu trećega seta, ali je Južnij bio daleko od predaje. Vratio je izgubljeno, ali mu nije mnogo pomoglo. Od 3-3 je Čilić nanizao tri gema i plasirao se u finale nakon čak dva sata i 28 minuta borbe.

Čilić je u meču osvojio točno deset poena više (101-91), iskoristio je pet od devet break-prilika, te je odservirao sedam aseva.

U finalu će Čilić i Melzer odigrati već deveti međusobni meč, a najbolji hrvatski tenisač može lagodnije ući u ovaj ogled jer ima čak 6-2 protiv najboljeg austrijskog tenisača. (TS) 

ATP Zagreb, polufinale:

Čilić (1) - Južnij (3) 4-6, 6-4, 6-3

Melzer (4) - Haase 7-6(2), 6-3
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider