Tenis
SPORTOVI
Tenis
Poraz dvojice Hrvata

ATP Zagreb: Brzi kraj za Mektića, Petzschner izbacio Pavića

Hrvatski tenisač Nikola Mektić poražen je u 1. kolu Zagreb Indoorsa, ATP turnira koji se ovaj tjedan igra na tvrdoj podlozi u Domu sportova…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bolji od 250. igrača svijeta, koji je u turnir ušao uz pozivnicu organizatora, bio je nizozemski tenisač Igor Sijsling. Za pobjedu 6-4, 6-2 trebalo mu je samo 59 minuta.

Po dva breaka u svakom setu bila su dovoljna 66. igraču ATP ljestvice da dođe do lagane pobjede na startu turnira koji se igra uz nagradni fond od 467.000 eura. Sijsling će u osmini finala igrati protiv trećeg nositelja i branitelja naslova Mihaila Južnija koji je bio slobodan u 1. kolu.

Njemački 28-godišnji tenisač Philipp Petzschner, 122. na svjetskoj rang-ljestvici, svladao je u 1. kolu Zagreb Indoorsa našeg 19-godišnjeg igrača Matu Pavića 7-5, 6-2 za 61 minutu igre.

Petzschner je u glavni ždrijeb ušao iz kvalifikacija, dok je Mate Pavić, trenutno 367. na ATP ljestvici, dobio pozivnicu organizatora.

Bio je to prvi susret ove dvojice tenisača koji su trebali susresti i prošle godine u osmini finala na ATP turniru u Hertogenboschu na travi, ali je Pavić tada predao meč bez borbe.

U ovom susretu je Petzschner oduzeo servis Paviću pet puta, dok je dvaput ispustio svoj početni udarac.

Petzschner na zagrebačkom ATP turniru u Domu sportova igra peti put zaredom. Prije tri godine je stigao do polufinala. Njegov suparnik u 2. kolu bit će drugi nositelj, talijanski Davis Cup reprezentativac Andreas Seppi, koji je u 1. kolu slobodan. (TS)

ATP Zagreb, 1. kolo:

Sijsling - Mektić 6-4, 6-2

Devvarman - Berrer 0-6, 7-6(6), 4-1, predaja Berrera

Kližan (5) - Viola 4-6, 7-6(6), 6-1

Petzschner – Pavić 7-5, 6-2

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider