Tenis
SPORTOVI
Tenis
Poznati svi polufinalisti

Slovak u Umagu izbacio drugog nositelja za najveći uspjeh karijere

Umaško četvrtfinale bilo je kobno i za trećeg nositelja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Talijan Fabio Fognini posljednji je polufinalist ovogodišnjeg izdanja ATP turnira Croatia Open u Umagu, on je u četvrtfinalu sa 4-6, 6-1, 6-1 svladao bosanskohercegovačkog igrača Damira Džumhura.

Fognini je u svom devetom dolasku u Umag po peti put stigao do polufinala, no još niti jednom nije osvojio naslov. Najbliži je bio 2013. kada je izgubio od Španjolca Tommyja Robreda, a ove godine je veliki favorit jer je ostao posljednji nositelj na jedinom ATP turniru koji se igra u Hrvatskoj.

U polufinalu će Fognini igrati protiv Portugalca Gastaa Eliasa koji je u četvrtfinalu sa 6-4, 6-4 svladao Španjolca Pabla Carrena. Elias je drugi tjedan zaredom stigao do polufinala na ATP Touru, prošloga je tjedna bio u polufinalu Bastada, a 25-godišnji Portugalac još nikada u karijeri nije stigao do finala. Pobjedom protiv Carrena "oplemenio" je uspjeh u četvrtak kada je svladao prvog nositelja Umaga i pobjednika iz 2014., Urugvajca Pabla Cuevasa.

Drugi polufinalni par čine Slovak Andrej Martin i Argentinac Carlos Berlocq. Martin je u četvrtfinalu sa 6-3, 4-6, 6-2 nadigrao drugog nositelja, Portugalca Joaoa Sousu, dok je Berlocq sa 6-4, 6-2 nadigrao trećeg nositelja, Francuza Jeremyja Chardyja.

Za 26-godišnjeg Martina ovo je najveći uspjeh u karijeri, trenutačno se nalazi na 124. mjestu ATP ljestvice, a najbolji dosadašnji plasman mu je 105. mjesto otprije mjesec dana.

Chardy je većim tijekom svog četvrtfinalnog susreta bio indisponiran što je iskusni 33-godišnji Argentinac znao iskoristiti i stići do vrijedne pobjede.

ČETVRTFINALE:

Gastao Elias (Por) - Pablo Carreno (Špa/6) 6-4, 6-4

Fabio Fognini (Ita/4) - Damir Džumhur (BiH) 4-6, 6-1, 6-1

Carlos Berlocq (Arg) - Jeremy Chardy (Fra/3) 6-4, 6-2

Andrej Martin (Svk) - Joao Sousa (Por/2) 6-3, 4-6, 6-2

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider