Tenis
SPORTOVI
Tenis
Teški uvjeti

ATP Umag: Ćorić prošao Granollersa

Hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u drugo kolo ATP turnira u Umagu nakon što je u dvoboju prvog kola pobijedio Španjolca Marcela Granollersa 6-3, 6-3.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ćorić je odigrao sjajan meč i za sat i 28 minuta igre stigao je do pobjede protiv 29-godišnjeg Španjolca, inače 71. tenisača svijeta.

Mladi hrvatski tenisač je prvom setu načinio 'break' u trećoj igri za vodstvo 2-1 i potom do kraja seta održao prednost. U drugom setu oba su tenisača držala svoj servis do rezultata 3-3 nakon čega je Borna nanizao tri gema i dobio set, a time i meč.

"Bilo je teško, zbog vrućine su uvjeti za igru bili teški. Međutim, imao sam osjećaj da meč držim, u svojim rukama. Krenuo sam agresivno i tako sam igrao do kraja," kazao je 18-godišnji Zagrepčanin.

Borna se odlično pripremio, u Umagu se osjeća fenomenalno i tijekom deset dana treninga upoznao je svaki kutak centralnog terena. Zanimljivo, na ovom turniru prvi put ima status nositelja i to sedmog. U drugom kolu Ćorića očekuje Slovenac s britanskom putovnicom Aljaž Bedene, koji je u prvom kolu izbacio hrvatskog tenisača Matu Delića.

"Gledao sam taj meč i neće mi biti lako. Bedene dobro servira i bit će to zanimljiv meč," kazao je Ćorić, 36. tenisač svijeta.

Rezultati susreta 1. kola ATP teniskog turnira u Umagu:

BORNA ĆORIĆ (HRV/N.7) - Marcel Granollers (Špa9 6-3, 6-3

Joao Sousa (Por) - TONI ANDROIĆ (HRV) 6-2, 6-1

Philipp Kohlschreiber (Njem/N.6) - Santiago Giraldo (Kol) 6-3, 6-2

Andreas Haider-Maurer (Aut) - Thomas Fabbiano (Ita) 6-3, 6-4

Paolo Lorenzi (Ita) - Matteo Trevisan (Ita) 1-6, 6-2, 7-5

Bastian Trinker (Aut) - Mihail Južnji (Rus) 2-6, 6-3, 6-3

Damir Džumhur (BiH) - Lukas Rosol (Češ) 6-3, 6-0

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider