Tenis
SPORTOVI
Tenis
Stiže i ekipa CNN-a

Teniski spektakl sve bliže: Ivanišević protiv Agassija u Umagu

Sredina srpnja već tradicionalno je rezervirana za teniska uzbuđenja na sjeverozapadu Istre.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Slike iz Umaga za vrijeme trajanja ATP turnira Konzum Croatia Open Umag ove će godine pratiti gledatelji iz svih dijelova svijeta, a susrete iz Umaga od 15. do 24. srpnja prenosit će više od 130 zemalja, priopćeno je u ponedjeljak iz Organizacijskog odbora turnira.

Naime, ove godine u Umag stižu i novinari iz nekih od najznačajnijih svjetskih medija pa su tako svoj dolazak potvrdile ekipe CNN-a, The Suna i Daily Maila.

"Umaški turnir kao važan čimbenik hrvatskog tenisa i turizma iz godine u godinu ulaže u međunarodnu promociju i gledanost turnira, a dolazak vodećih svjetskih informativnih medija samo potvrđuje poziciju Umaga na karti najvažnijih ATP turnira, ali i nezaobilazne turističke destinacije", naveo je u priopćenju za javnost predsjednik Organizacijskog odbora turnira i predsjednik Uprave Istraturista Ronald Korotaj.

Dodao je kako o rastu vrijednosti turnira, pored veće prisutnosti međunarodnih medija govori i porast broja internacionalnih brandova. Po njegovim riječima, poseban interes za prijenose umaških događanja bilježi se na ključnim emitivnim tržištima odnosno Sloveniji, Italiji, Austriji, Njemačkoj i Nizozemskoj.

Velik interes za prodajom ulaznica u Sloveniji i Italiji

Osim za prijenose, navodi se u priopćenju, velik je interes i za prodajom karata za mečeve u susjednim zemljama, pa se tako na tribinama i ove godine očekuje veliki broj navijača iz susjednih zemalja, ponajprije iz Slovenije i Italije, s obzirom na to da njihovi tenisači tradicionalno igraju važne uloge u Umagu.

"Slovenija i Italija među najvažnijim su turističkim tržištima Hrvatske i Istre, a umaški turnir je svakog srpnja obvezno odredište tisuća slovenskih i talijanskih ljubitelja tenisa. Naši slovenski i talijanski gosti već su odlično informirani o Umagu i cijeloj Istri, ali mi iz godine u godinu unapređujemo svoju ponudu, posebno u vrijeme ATP turnira. Siguran sam da će tisuće naših gostiju u deset dana turnira pronaći sadržaje po svom ukusu i otići uz Umaga s nezaboravnim uspomenama", poručio je Korotaj.

Umaški turnir otvara se u subotu, 16. srpnja, egzibicijom teniskih velikana Andrea Agassija i Gorana Ivaniševića, reprizom njihovog legendarnog finala Wimbledona od prije 24 godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider