Tenis
SPORTOVI
Tenis
Hrvat na Tsongu

ATP Tokio: Dodig, Đoković i Nadal lako do 2. kola

Ivan Dodig brzinski je izborio nastup u 2. kolu ATP turnira iz serije 500 koji se ovoga tjedna igra u japanskom Tokiju. Nakon manje od sat vremena Dodig je sa 6-3, 6-1 bio bolji od Yuichija Sugite...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Riječ je o 25-godišnjem Japancu, 147. igraču svjetskog poretka, s kojim se Dodig sastao po prvi put u karijeri na ATP Touru. Sve je bilo gotovo za 55 minuta igre. Dodig je domaćem predstavniku prepustio svega osam poena na svom početnom udarcu, dok je na reternu bio vrlo uspješan s iskorištene četiri (od sedam) break-prilike.

Dodig će u 2. kolu Tokija igrati protiv 2. nositelja Jo-Wilfrieda Tsonge, koji je u 1. kolu sa 6-3, 7-6(8) bio bolji od svog sunarodnjaka (Francuza) Gaëla Monfilsa. Dodig i Tsonga odigrali su dosada jedan susret na Touru, u kojem je Međugorac slavio s 2-1 u setovima. Bilo je to na travi prošle sezone u Queens Clubu.

Dvojica najboljih tenisača svijeta, Novak Đoković i Rafael Nadal, autoritativno su krenuli u lov na naslov ATP turnira u kineskom Pekingu. Onaj kome to uspije će ponedjeljak dočekati kao broj 1...

Španjolski tenisač Rafael Nadal ovoga tjedna ima priliku skinuti Đokovića sa svjetskog trona, a za to će mu biti dovoljan ulazak u finale vrlo jakog turnira iz serije ATP 500. Nadal je napravio korak bliže ka tom cilju kada je sa 6-2, 6-4 svladao kolumbijskog kvalifikanta Santiaga Giralda nakon sat i pol vremena igre.

Nije to bila posebno dobra Nadalova izvedba, no treba uzeti u obzir da mu je ovo bio prvi susret nakon osvajanja US Opena, odnosno nakon nastupa za Davis Cup reprezentaciju u tjednu nakon toga.

Đoković je u svom prvom susretu pokazao daleko bolji tenis, te je sa 6-0, 6-3 razbio češkog igrača Lukaša Rosola nakon svega 54 minute igre. Kao prvi i drugi nositelji Đoković i Nadal mogu se susresti samo u finalu. Ukoliko to i bude slučaj, Nadal je od ponedjeljka broj 1. Srbijanski će tenisač svjetski tron sačuvati samo obranom naslova i porazom Nadala najkasnije u polufinalu.(TS)

ATP Tokio, 1. kolo:

Dodig – Sugita 6-3, 6-1
Del Potro (1) – Baghdatis 4-6, 6-4, 6-3
Lacko – Anderson (7) 6-4, 7-6(2)
Đoković (1) – Rosol 6-0, 6-3
Verdasco – Devvarman 7-6(6), 6-3
Matosevic – Benneteau 7-6(5), 6-3
Wawrinka (6) – Seppi 4-6, 6-3, 6-4
Gasquet (5) – Mayer F 6-3, 7-6(2)
Isner (8) – Wu 5-7, 7-6(4), 6-3
Querrey – Južnij 7-6(3), 6-3
Nadal (2) – Giraldo 6-2, 6-4

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider