Tenis
SPORTOVI
Tenis
Murray brani naslov protiv Dimitrova

ATP Sydney: Karlović poražen u 1. kolu kvalifikacija

Hrvatski tenisač Ivo Karlović poražen je u 1. kolu kvalifikacija za ATP turnir u Sydneyju koji se igra na tvrdoj podlozi uz nagradni fond od 436.630 dolara...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bolji od "Diva sa Šalate" bio je australski tenisač Matthew Barton sa 6-7(0), 7-6(5), 7-6(5).

Barton je 21-godišnji tenisač i 429. na ATP ljestvici koji je za nastup dobio pozivnicu organizatora. Na kraju je iskoristio slabosti Karlovića i slavio protiv stotog igrača svijeta u prvom međusobnom ogledu.

Karlović je bio jedini hrvatski predstavnik u kvalifikacijama turnira u Sydneyju. Podsjećamo, za njega sezona nije dobro započela, budući je prije tjedan dana poražen i u 1. kolu kvalifikacija za ATP turnir u Dohi. Tada je bolji od njega bio Nijemac Peter Gojowczyk.

ATP Brisbane: Murray brani naslov protiv Dimitrova

U finalu ATP turnira u australskom Brisbaneu igrat će prvi nositelj i branitelj naslova Britanac Andy Murray protiv Bugarina Grigora Dimitrova.

U svom polufinalnom meču Murray je vodio protiv Japanca Keija Nishikorija 6-4, 2-0, kada mu je protivnik predao zbog ozljede koljena.

Murray je u prvom setu imao break zaostatka, ali je nanizao pet gemova i preokrenuo rezultat.

U drugom polufinalu Dimitrov je savladao Cipranina Marcosa Baghdatisa 6-3, 5-7, 7-6(5) u tijesnom meču koji je trajao nepuna dva i pol sata igre.

Murray je treći, a Dimitrov 48. igrač ATP ljestvice. Finalni ogled bit će im drugi međusobni u karijeri, a u prvom igranom u četvrtfinalu Bangkoka 2011. godine slavio je Murray sa 2-0 u setovima.

WTA Auckland: Radwanska preko Wickmayer do naslova

Poljska tenisačica Agnieszka Radwanska pobjednica je WTA turnira u Aucklandu. Ukupno joj je to 11. naslov na WTA Touru u karijeri i prvi na australskom kontinentu...

U finalu je prva nositeljica savladala treću nositeljicu Belgijanku Yaninu Wickmayer sa 6-4, 6-4 ostvarivši tako drugu pobjedu u trećem međusobnom ogledu.

- Nisam mogla zamisliti bolji početak godine. Ovo je savršena priprema za Australian Open – rekla je Poljakinja, koja je na putu do naslova u pet mečeva ispustila jedan set.

Za Wickmayer, 23. igračicu svijeta, ovo je bio treći nastup u finalu Aucklanda i drugi poraz. Naslov je osvojila 2010. godine, a 2011. je izgubila od Grete Arn. Ukupno je u finalima WTA turnira na omjeru pobjeda i poraza 3-6. 

ATP Sydney, kvalifikacije, 1. kolo:

Barton - Karlović 6-7(0), 7-6(5), 7-6(5)

ATP Brisbane, polufinale:

Murray (1) - Nishikori (5) 6-4, 2-0, predaja Nishikorija

Dimitrov - Baghdatis 6-3, 5-7, 7-6(5)

WTA Auckland, finale:

Radwanska (1) - Wickmayer (3) 6-4, 6-4

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider