Tenis
SPORTOVI
Tenis
Nijemac izveo preokret

Čilić dobio prvi set pa ostao bez polufinala Rotterdama

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić nije se plasirao u polufinale ATP turnira u Rotterdamu

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U četvrtfinalu ATP turnira u Rotterdamu Marin Čilić je od izgubio Nijemca Philipa Kohlschreibera 6-3, 3-6, 4-6.

Čilić je izgubio meč premda je dobio prvi set, a u drugom kod rezultata 3-3 imao break loptu. Međutim, njemački tenisač je u nastavku odigrao sjajno i zasluženo stigao do šeste pobjede u devet međusobnih susreta.

Čilić je dobio prvi set uz jedan oduzeti servis premda je imao 11 neforsiranih pogrešaka. Nijemac je imao četiri break lopte, no nije iskoristio niti jednu, dok je Marin iskoristio jedinu za vodstvo 4-2. Čilić je u drugom setu također mogao oduzeti servis suparniku i to u sedmoj igri, no Kohlschreiber se spasio, potom u idućem gemu načinio break za vodstvo 5-3, te mirno osvojio svoj servis za 1-1 u setovima.

Kohlschreiber je novi break načinio već na otvaranju trećeg seta. Marin je spasio dvije break lopte, ali ne i treću. Nijemac je poveo 2-0 spojivši tako pet gemova u nizu. Do kraja meča Čilić nije uspio vratiti izgubljeni servis.

Kohlschreiber, koji je u drugom kolu pobijedio našeg Ivana Dodiga 6-4, 6-2, u polufinalu će igrati protiv pobjednika dvoboja između Francuza Gaela Monfilsa i Nijemca Alexandera Zvereva. U drugom polufinalu snage će odmjeriti Francuz Nicolas Mahut i Slovak Martin Klizan.

REZULTATI:

MARIN ČILIĆ (HRV/N.2) - Philip Kohlschreiber (Njem) 6-3, 3-6, 4-6
Nicolas Mahut (Fra) - Viktor Troicki (Srb/N.8) 6-2, 6-1
Martin Klizan (Slk) - Roberto Bautista (Špa/N.6) 6-7 (5), 7-6 (6), 6-0

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider