Tenis
SPORTOVI
Tenis
Ušao u formu

ATP Rotterdam: Čilić se poigrao s Tsongom

Hrvatski tenisač Marin Čilić nastavlja s odličnom serijom rezultata na dvoranskim ATP turnirima. Uspješan je bio i u meču protiv desetog igrača na svijetu…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

S lakih 6-4, 6-4 Čilić je pobijedio u 2. kolu ATP turnira u Rotterdamu francuskog tenisača Jo-Wilfrieda Tsongu. Može se govoriti kako Čiliću odgovara igra tamnoputog Francuza, jer je ovo bila treća Čilićeva pobjeda u četvrtom međusobnom ogledu.

Jedinu pravu neugodnost Čilić je imao kod vodstva 6-4, 4-3 s breakom prednosti. Jedine break-lopte u meču je Tsonga imao u tom trenutku, ali čak tri vezane (0-40). No, Čilić se uspio izvući iz velikih neugodnosti čime je i definitivno slomio otpor 10. igrača s ATP ljestvice.

U prvom je setu Čilić izgubio samo tri poena pri servisu, a treba napomenuti kako je cijeli meč odigrao iznimno dobro nakon ubačenog prvog servisa. U tim je situacijama osvojio čak 88 posto poena (30 od 34). Iskoristio je dvije od pet break-šansi u meču.

U idućem kolu Čilića vrlo vjerojatno čeka drugi nositelj turnira Andy Murray koji prije toga mora pobijediti austrijskog kvalifikanta Dominica Thiema. (TS) 

ATP Rotterdam, 2. kolo:

Čilić - Tsonga (5) 6-4, 6-4

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider