Tenis
SPORTOVI
Tenis
čudni preokreti

Ćorić i Karlović se ekspresno oprostili od Mastersa u Rimu

Ponajbolji hrvatski tenisači nisu imali sreće u 1. kolu zemljanog Masters 1000 turnira u Rimu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski tenisači Borna Ćorić i Ivo Karlović oprostili su se od nastupa na ATP Mastersu u Rimu porazom u 1. kolu od Kazahstanca Mihaila Kukuškina, odnosno Latvijca Ernestsa Gulbisa. Ćorić je poražen sa 6-7 (5), 7-5, 6-4, dok je Karlović nakon dobivenog prvog seta u tie-breaku do kraja meča uzeo još samo pet gemova.  

U vrlo izjednačenom i do samog kraja neizvjesnom susretu Borna je izgubio od 87. tenisača svijeta, iako je mogao i slaviti u dva seta. U prvom setu Borna je zaostajao 2-4, izjednačio na 4-4, da bi u "tie-breaku" Kukuškin zaostatak od 3-5 u poenima pretvorio u konačnih 7-5 i dobitak seta.

Drugi set je Zagrepčanin bolje počeo, poveo je 4-0, a potom neobjašnjivo stao i dopustio Kazahstancu izjednačenje (5-5). Borna je ipak trećim oduzimanjem protivnikova početnoga udarca u tom setu uspio izboriti treći set. Niti on nije prošao bez preokreta, Borna je nadoknadio zaostatak od 2-5, kod 4-5 je spasio i jednu meč-loptu, da bi odmah zatim ponovno izgubio svoj servis i meč.

Ranije se od Rima oprostio i Ivo Karlović porazom od Latvijca Ernestsa Gulbisa 6-7 (3), 6-2, 6-3. Zagrepčanin je osvojio prvi set odličnom igrom u tie-breaku, no potom se u potpunosti raspao na igri na svom početnom udarcu. Gulbis je do kraja meča oduzeo servis našem 'divu sa Šalate' čak četiri puta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider