Tenis
SPORTOVI
Tenis
bravo marine

Čilić sjajno okrenuo Johnsona i izborio polufinale Queen'sa

Marin Čilić izborio je polufinale jednog od svojih najomiljenijih turnira na ATP Touru...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u polufinale ATP turnira u londonskom Queen's Clubu, on je u četvrtfinalu sa 6-7 (3), 6-3, 6-4 svladao Amerikanca Stevea Johnsona nakon sat i 49 minuta igre.

Do druge pobjede u isto toliko međusobnih susreta protiv Johnsona Čilić je stigao preokretom nakon što je izgubio prvi set loše odigravši "tie-break".

Niti jedan od igrača tijekom prvoga seta nije imao niti jednu "break-loptu", a u odlučujućoj igri Čilić je napravio previše neprisiljenih pogrešaka. Naš je najbolji igrač pogriješio u prva dva poena "tie-breaka", te ponudio incijativu Johnsonu koju je Amerikanac iskoristio. Čilić je najbolju priliku za povratak izgubljenog "mini-breaka" imao kod vodstva Johnsona 4-3, ali je i tada napravio veliku pogrešku, da bi na Johnsonovu set-loptu promašio volej.

Izgubljeni prvi set mobilizirao je Čilića koji je odlično otvorio drugi set povevši sa 3-0 uz prvi "break" u meču. Tu prednost zadržao je do kraja drugog seta, a i za osvajanje trećeg seta bio mu je dovoljan jedan "break". No, prije no što je kod rezultata 4-4 oduzeo servis Johnsonu Čilić je u dva navrata izvlačio neugodne situacije na svom početnom udarcu. Pogotovo je opasno živio u svom prvom servis-gemu trećeg seta kada je morao izvlačiti 0-40. Tada je odigrao pet odličnih poena zaredom, dva je puta pogodio forhende u sam kut igrališta, a tri je puta do poena stigao odličnim servisom, da bi u drugom servis-gemu izvlačio 0-30.

U nastavku seta Čilić je stabilizirao igru, tek od rezultata 4-4 uspio iskoristiti prvu "break-loptu", a zatim mirno odservirao za pobjedu.

U polufinalu će Čilić igrati protiv Britanca Andyja Murraya koji je s 2:1 u setovima bio bolji od sunarodnjaka Kylea Edmunda.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider