Tenis
SPORTOVI
Tenis
Bravo Dive sa Šalate!

Fenomenalni Karlović: Sredio i svoju "crnu mačku" i prošao u polufinale!

Div sa Šalate i na pragu 40. rođendana igra sjajno...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ivo Karlović izborio je polufinale ATP turnira u indijskom Puneu, gdje je sa 7:6 (5), 7:6 (5) svladao Latvijca Ernestsa Gulbisa (ATP - 95.) i tako u njihovu četvrtom dvoboju stigao do prve pobjede.

I u trećem dvoboju na ovom turniru Karlović nije dopustio suparniku da mu oduzme servis, iako je Gulbis bio veća prijetnja nego što su to bili Kanađanin Felix Auger-Aliassime i Rus Jevgenij Donskoj.

Gulbis je imao jednu priliku za break u prvom i još dvije u drugom setu, ali je 39-godišnji veteran ATP Toura svaki put odlično servirao. Gulbis je uspio zadržati Karlovića bez ijedne prilike za break u ovom dvoboju, ali je u oba odlučujuća gema morao priznati Karlovićevu premoć.

U prvom je setu naš tenisač poveo 4:1 i s lakoćom zadržao prednost, dok je u tie-breaku drugog seta Gulbis vodio 5:3, prije nego što je Karlović nanizao četiri poena i stigao do svog prvog polufinala na ATP turnirima nakon prošlogodišnjeg turnira u Houstonu, gdje ga je u polufinalu zaustavio Amerikanac Tennys Sandgren.

Karlović je protiv Gulbisa imao visokih 72 posto pogođenih prvih servisa, zabio je 25 asova te imao realizaciju od 85 % prvog i 52 % drugog servisa.

Polufinalni su dvoboji na rasporedu u petak, a Karlović će igrati protiv 34-godišnjeg Belgijca Stevea Darcisa koji je sa 7:5, 6:2 svladao Tunižanina Maleka Jazirija.

ATP Pune – četvrtfinale

Steve Darcis (Bel) – Malek Jaziri (Tun/4) 7:5, 6:2

IVO KARLOVIĆ (HRV) – Ernests Gulbis (Lat) 7:6 (5), 7:6 (5)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider