Tenis
SPORTOVI
Tenis
Murray lovi Đokovića

Poznat i posljednji sudionik „mastersa“: Jedini debitant!

Dominic Thiem bit će jedini debitant na ovogodišnjem "mastersu".

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je Kanađanin Miloš Raonić u posljednjem četvrtfinalnom susretu na ATP turniru iz serije "masters 1000" u Parizu svladao Francuza Jo-Wilfrieda Tsongu sa 6-2, 7-6 (4) slaviti je mogao početi i Austrijanac Dominic Thiem koji je postao posljednji, osmi sudionik ovogodišnjeg "mastersa" koji će se održati u Londonu od 13. do 20. studenoga.

Thiem (23) bit će tako jedini debitant na ovogodišnjem "mastersu" na kojemu će još sudjelovati najbolji hrvatski igrač Marin Čilić, Srbin Novak Đoković, Britanac Andy Murray, Švicarac Stan Wawrinka, Japanac Kei Nishikori, Kanađanin Miloš Raonić i Francuz Gael Monfils.

Priliku za prestizanje Thiema na osmoj poziciji imao je Tsonga, ali samo ukoliko osvoji naslov u Parizu. Ranije je iz utrke za London ispao i Čeh Tomaš Berdych, kojemu je za plasman u London bilo potrebno finale Pariza, njega je u četvrtfinalu sa 7-6 (9), 7-5 svladao Murray.

Murray bi u ponedjeljak po prvi puta u karijeri mogao biti svjetski "broj 1" ukoliko se plasira u finale pariškog turnira, a suparnik u subotnjem polufinalnom dvoboju bit će mu Raonić.

Britancu je u nastojanju da stigne na vrh ATP ljestvice ranije u petak pomogao i Marin Čilić koji je po prvi put u karijeri u 15. međusobnom susretu svladao trenutačno prvog igrača svijeta, Srbina Novaka Đokovića sa 6-4, 7-6 (2).

U polufinalu će Čilić igrati protiv Amerikanca Johna Isnera kojega je svladao u svih šest dosadašnjih međusobnih ogleda. Isner je u četvrtfinalu sa 7-6 (5), 4-6, 6-4 nadigrao sunarodnjaka Jacka Socka.

 

REZULTATI ČETVRTFINALA:

Andy Murray (VB/2) - Tomaš Berdych (Češ/7) 7-6 (9) 7-5

MARIN ČILIĆ (HRV/9) - Novak Đoković (Srb/1) 6-4, 7-6 (2)

John Isner (SAD) - Jack Sock (SAD) 7-6 (6), 4-6, 6-4

Miloš Raonić (Kan/4) - Jo-Wilfried Tsonga (Fra/11) 6-2, 7-6 (4)

Andy Murray (VB/2) - Tomaš Berdych (Češ/7) 7-6 (9) 7-5
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider