Tenis
SPORTOVI
Tenis
Neumorni Španjolac

ATP Pariz: Ferrer ugrabio svoj prvi turnir iz serije Masters 1000

Španjolac David Ferrer osvojio je svoj prvi ATP naslov na turniru iz serije Masters 1000. Španjolski je tenisač u finalu pariškog Bercyja zaustavio sjajan niz mladog Poljaka Jerzyja Janowicza slavivši sa 6-4, 6-3...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon "skalpova" protiv Philippa Kohlschreibera, Marina Čilića, Andyja Murraya, Janka Tipsarevića i Gillesa Simona, Janowicz je "konačno" naišao na nekoga tko je imao odgovor na njegov sjajan servis, gromovite udarce s osnovne linije i sjajno skraćene lopte.

Nakon malo manje od sat i pol vremena igre Ferrer je s tri breaka i 71 posto osvojenih poena na vlastitom servisu slavio sa 6-4, i 6-3 protiv poljskog kvalifikanta. Prvi je to naslov na turniru iz serije Masters 1000 za neumornog Španjolca, kojem je to pošlo za reketom u 31. godini života!

Janowicz (21) će pak morati pričekati na svoj prvi ATP naslov, koji će, nastavi li igrati i napredovati u jednakom ritmu kao i dosada, zasigurno doći.

Recimo za kraj da je ovo bio posljednji ATP turnir sezone, te da sada, već od ponedjeljka, kreće završni turnir osmorice najboljih tenisača sezone, ATP Finals u Londonu. Podsjetimo, skupinu A sačinjavaju Novak Đoković, Andy Murray, Tomaš Berdych i Jo-Wilfried Tsonga, dok će u skupini B zaigrati Roger Federer, David Ferrer, Juan Martin del Potro i Janko Tipsarević. (TS)

ATP Masters 1000, Pariz, finale:

Ferrer (4) - Janowicz 6-4, 6-3

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider