Tenis
SPORTOVI
Tenis
Lovi četvrti naslov

ATP Madrid: Nadal ušao u 90. finale

Rafael Nadal prvi je finalist ATP turnira u Madridu. U polufinalnom dvoboju nadigrao je sunarodnjaka Roberta Bautistu Aguta sa 6-4, 6-3 i tako se plasirao u svoj 90. finale...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Branitelj naslova pobjednika Masters 1000 turnira u Madridu, Rafael Nadal, plasirao se u finale pobjedom protiv sunarodnjaka Roberta Bautiste Aguta koji je već dolaskom do polufinala ostvario svoj najveći uspjeh u karijeri na ovoj turnirskoj razini.

Nadal je do pobjede došao očekivano slavivši sa 6-4, 6-3 za sat i 44 minute protiv Bautiste Aguta koji je pružio dobar otpor. Slabije rangirani Španjolac dva puta je oduzimao servis Nadalu, međutim imao je problema sa svojim početnim udarcem i nije uspio doći do prednosti.

Nadal je prvi set riješio breakom odmah nakon što je izgubio svoj servis te je tako ekspresno vratio prednost na svoju stranu dok je u drugom setu odmah stigao do dvostrukog breaka i uspješno dovršio posao.

Ovo je Nadalu 90. finale, a u Madridu ima već tri osvojena naslova, prvi protiv Ivana Ljubičića još u dvoranskom izdanju turnira 2005. godine, drugi protiv Rogera Federera 2010. te posljednji prošle godine protiv Stanislasa Wawrinke. Za četvrti naslov igrat će protiv boljeg iz susreta između Davida Ferrera i Keija Nishikorija. (TS)

 

ATP Madrid, polufinale:

Rafael Nadal (Španjolska, 1) - Roberto Bautista Agut (Španjolska) 6-4, 6-3

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider