Tenis
SPORTOVI
Tenis
viktoria za povijest

Azarenka iznenadila Serenu, Đoković uništio Raonića

Viktoria Azarenka i Novak Đoković pobjednici su prestižnog turnira u Indian Wellsu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković obranio je naslov pobjednika na ATP Masters 1000 turniru u Indian Wellsu. Srbijanski tenisač je sa 6:2, 6:0 slavio protiv Kanađanina Miloša Raonića, koji je imao određenih fizičkih problema u finalu.

Najbolji igrač Kanade zatražio je liječničku pomoć na kraju prvog seta, ali mu to nije ništa pomoglo u nastavku. Đoković je osvojio drugi set bez izgubljenog gema i domogao se svoje 62. ATP titule, 5. naslova na Indian Wellsu, treći uzastopno i 27. naslov na turnirima iz serije ATP 1000.

Bjeloruskinja Viktoria Azarenka svladala je najbolju tenisačicu svijeta Amerikanku Serenu Williams sa 6-4, 6-4 u finalu WTA Premier turnira u Indian Wellsu, te po drugi put slavila na ovom prestižnom turniru na kojem je bila pobjednica i 2012. godine.

Azarenki je to drugi naslov u ovoj sezoni, a ukupno 19. u karijeri. Ovim trijumfom Bjeloruskinja je postala jedina tenisačica koja je uspjela četiri puta pobijediti Serenu Williams u finalima WTA turnira.

Bio je to njihov 21. međusobni dvoboj i tek četvrta pobjeda Azarenke, ali sve ih je ostvarila u dvobojima koji su odlučivali o trofejima. Za pobjedu Azarenke u ovogodišnjem finalu BNP Paribas Opena ključne su bile spašene break-lopte.

Bjeloruskinji je samo jedan break bio dovoljan za osvajanje prvog seta, jer je uspjela spasiti svih pet prilika za break koje je Serena Williams imala u šestom i osmom gemu. Azarenka ih je još šest spasila u dramatičnom raspletu drugog seta u kojem je bjeloruska tenisačica povela 5-1, ali se prva tenisačica svijeta vratila do 4-5 i imala 15-40. No, Azarenka je nanizala četiri poena i spriječila Williams da postane prva tenisačica u povijesti koja je triput podizala pobjednički trofej u Indian Wellsu, gdje nije nastupala od 2001. do 2015. godine.

Ovim trijumfom Azarenka je osigurala povratak među deset najboljih tenisačica svijeta, gdje je nije bilo od kolovoza 2014. godine. Unatoč tek četvrtom porazu u posljednjih 34 nastupa u WTA finalima, u kojima su je pobjeđivale samo Azarenka i Njemica Agelique Kerber (Australian Open 2016.), Serena Williams je i dalje nedodirljiva na vrhu WTA ljetsvice.

Uz 1000 bodova, Victoria Azarenka je za ovaj naslov zaradila i 1.028.300 dolara, dok je Serena William osvojila 650 bodova i 501.815 dolara.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider