Tenis
SPORTOVI
Tenis
ATP i WTA Acapulco

Gotovo savršeni dan za hrvatske predstavnike u Meksiku

Hrvatski predstavnici imali su gotovo savršen dan na teniskom ATP i WTA turniru u meksičkom Acapulcu. Ajla Tomljanović je ostvarila dvije pobjede, dok je Ivo Karlović upisao pobjedu i poraz...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je pregazila četvrtu nositeljicu u prvom kolu, Magdalenu Rybarikovu, Tomljanović je istu stvar napravila i američkoj kvalifikantici Victoriji Duval. Nakon svega 59 minuta igre 20-godišnja tenisačica iz Zagreba slavila je protiv dvije godine mlađe suparnice sa 6-3, 6-0!

Amerikanka je bila kakva takva prijetnja samo u prvom setu u kojem je Tomljanović uspjela spasiti obje break-lopte, te se izvukla iz nekoliko problematičnih situacija, dok je pritom iskoristila jednu jedinu break-šansu koja joj se pružila.

Gubitak seta na taj način značio je ujedno i raspad sistema kod 18-godišnje Amerikanke, koja u drugoj dionici nije uspjela uhvatiti niti gema, štoviše, osvojila je tek četiri poena na svom i tri na servis naše tenisačice.

Za polufinale Tomljanović će igrati protiv Kineskinje Shuai Zhang, koja je sa 6-1, 6-4 bila bolja od Kanađanke Aleksandre Wozniak. Bit će im to četvrti međusobni susret, a nakon tri Tomljanović ima prednost 2-1.

Nakon pobjede u singlu naša je predstavnica slavila i u igri parova s Amerikankom Christinom McHale. Njih su dvije bile bolje od Japanke Kimiko Date-Krumm i Britanke Heather Watson sa 7-6(3), 3-6, 10-4. Za polufinale će igrati protiv francusko-ćeške kombinacije Stephanie Foretz Gacon i Eve Hrdinove.

Karlović je bio uspješan u pojedinačnoj konkurenciji, no ne i u parskoj. 'Div sa Šalate' slavio je i u četvrtom međusobnom dvoboju protiv Izraelca Dudija Sele. Nakon sat i 20 minuta igre bilo je 7-6(4), 6-2 za hrvatskog tenisača.

Sela je otpor pružao samo u prvom setu, no kada je isti izgubio, uz tri propuštene break-prilike, njegova se igra u nastavku raspala. U drugom je setu osvojio svega četiri poena na suparnikov servis, dok je na svojem bio očajan.

Karlović će za polufinale igrati protiv Ukrajinca Aleksadra Dolgopolova, koji je sa 6-3, 6-4 bio bolji od Francuza Jeremyja Chardyja. Dolgopolov i Karlović igrali su dosada samo jednom, na US Openu 2011. godine, a tada je pobjedu odnio ukrajinski tenisač u četiri seta.

Karlović je s Davidom Marrerom upisao poraz u konkurenciji parova od Španjolca Feliciana Lopeza i Bjelorusa Maksa Mirnjija. Susret je trajao 67 minuta, a španjolsko-bjeloruska kombinacija je u konačnici slavila sa 6-4, 7-5. (TS)

ATP i WTA Acapulco:

Pojedinačno, 2. kolo

Karlović – Sela 7-6(4), 6-2

Tomljanović – Duval 6-3, 6-0

Parovi, 1. kolo

Tomljanović/McHale – Date-Krumm/Watson 7-6(3), 3-6, 10-4

Mirnji/Lopez – Karlović/Marrero 6-4, 7-5

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider