Tenis
SPORTOVI
Tenis
Falla pružio dobar otpor

ATP Halle: Roger Federer po sedmi put osvojio trofej u Halleu

Roger Federer po sedmi put u karijeri osvojio je trofej pobjednika na ATP turniru u Halleu. U finalu je u dva tie-breaka slomio otpor Kolumbijca Alejandra Falle...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Od 2003. godine kada je osvojio u Halleu svoj prvi turnir na travnatoj podlozi pobjedom protiv Nicolasa Kiefera, Roger Federer osvajao je ovaj turnir još šest puta, a posljednji put sada pobjedom protiv Alejandra Falle.

Kolumbijac je pružio dobar otpor, odveo je meč u dva tie-breaka i potvrdio da nije najugodniji protivnik Federeru na ovoj podlozi. Iako je uredno bilježio poraze u susretu protiv Švicarca, posljednja dva susreta odigrana su upravo na travi i Federer nije uopće lagano slavio. U Wimbledonu 2010. godine Falla je ispustio 2-0 u setovima, a na Olimpijskim igrama također je odigrao dobar meč i upisao poraz 2-1.

U ovom susretu Federer je u oba seta imao break prednosti, ali odmah u sljedećem servis gemu nije uspio potvrditi prednost i Kolumbijac je ostajao na životu. U 13. igri prvog seta Federer je dovršio posao s pet uzastopnih poena za 7-2 dok je u drugom odmah pobjegao na 3-0 i dalje rutinski čuvao stečenu prednost.

Federeru je ovo ukupno 79. titula u karijeri dok je Falla ostao bez trofeja i u drugom finalu u karijeri. (TS)

 

ATP Halle, finale:

Federer (2) - Falla 7-6(2), 7-6(3)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider