Tenis
SPORTOVI
Tenis
Španjolac se bolje snašao

ATP Eastbourne: Lopez previsoka prepreka za Dodiga u polufinalu

Španjolski tenisač Feliciano Lopez bio je previsoka prepreka za našeg Ivana Dodiga u polufinalu ATP turnira u britanskom Eastbourneu…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Lopez se bolje snašao po vrlo neugodnom vjetru i slavio sa 7-6(3), 6-1 poslije 65 minuta igre. Uzvratio je time Dodigu za poraz u jedinom njihovom dosadašnjem međusobnom ogledu, prije dvije godine u Barceloni.

Prvi je set današnjeg okršaja obilježilo čvrsto držanje servisa na obje strane, tako da je odluka pala u tie-breaku. Tu je 39. igrač svijeta vrlo brzo stekao ogromnu prednost i priči je bio kraj. Loš ritam naš tenisač nije uspio zaustaviti ni u drugom setu. Španjolac je već u drugom gemu došao do breaka, a prednost je učvrstio novim oduzimanjem servisa. Ekspresno je poveo s 5-0, a Dodig je do kraj uspio osvojiti tek ''utješni'' gem.

Za 31-godišnjeg Lopeza je ovo deveti finale u karijeri, ali prvi na travnatoj podlozi. Osvojio je dva turnira, 2004. u Beču i 2010. u Johannesburgu. Dodig je, pak, jedina svoja dva finala odigrao prije dvije godine: Zagreb je osvojio, a u Hertogenboschu je poražen. (TS)

ATP Eastbourne, polufinale:

Lopez - Dodig 7-6(3), 6-1

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider