Tenis
SPORTOVI
Tenis
bravo dečki

Sjajni Škugor i Ćorić izborili 2. kolo prestižnog turnira u Dubaiju

Odličan teniski dan u Dubaiju odradili su Borna Ćorić i Franko Škugor...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski Davis Cup reprezentativac Franko Škugor nakon više od pet i pol godina našao se u 2. kolu glavnog ždrijeba nekog ATP turnira, nakon što je u utorak u 1. kolu Dubai Tennis Championshipsa sa 6-2, 6-3 svladao 47. tenisača svijeta Rusa Teimuraza Gabašvilija.

Ovo je jedna od najvrijednijih pobjeda u karijeri 28-godišnjeg Šibenčanina koji je sjajne formu iz kvalifikacija prenio i u glavni turnir. Iskusni Gabašvili je bolje otvorio meč i u prvom gemu došao do breaka koji je potvrdio za vodstvo 2-0. Međutim, uslijedio je sjajan Škugorov niz u kojem je osvojio sljedećih devet gemova te poveo 6-2, 3-0.

Ruski tenisač je sve do devetog gema drugog seta, kad je Škugor servirao za pobjedu, ostao bez prilike za povratak. Suočen s porazom Gabašvili je imao tri prilike za break, ali je naš tenisač sve tri uspio spasiti i nakon 82 minute igre realizirati drugu meč-loptu za svoju prvu pobjedu na ATP turnirima od slavlja nad Talijanom Filipom Volandrijem u 1. kolu umaškog Croatia Opena 2010. godine. Dva tjedna prije Škugor je u švedskom Bastadu iz kvalifikacija stigao do svog jedinog četvrtfinala na ATP turnirima u pojedinačnoj konkurenciji.

Protiv Gabašvilija je imao vrlo dobrih 61 % pogođenih prvih servisa, uz visokih 82 % realizacije (29/35). Od sedam prilika za break Šibenčanin je iskoristio tri, a spasio tri od četiri Gabašvilijeve prilike za oduzimanje servisa. Prvom pobjedom na turnirima iz serije ATP 500 Škugor se izborio za meč protiv pobjednika dvoboja 2. nositelja Švicarca Stana Wawrinke i Ukrajinca Sergija Stahovskija.

Prije Škugora mjesto u 2. kolu ATP turnira u Dubaiju izborio je i 19-godišnji Zagrepčanin Borna Ćorić koji je sa 6-4, 6-4 svladao ljevorukog Čeha Jirija Veselog. Ćorića u 2. kolu čeka dvoboj s 8. nositeljem Nijemcem Philippom Kohlschreiberom koji je sa 6-1, 7-5 nadigrao Turčina Marsela Ilhana.

ATP Dubai - 1. kolo:

Roberto Bautista Agut (Špa/4) - Simone Bolelli (Ita) 6-2, 6-4

Thomas Fabbiano (Ita) - Leonardo Mayer (Arg) 6-3, 6-4

Tomaš Berdych (Češ/3) - Joao Sousa (Por) 6-1, 6-4

Philipp Kohlschreiber (Njem/8) - Marsel Ilhan (Tur) 6-1, 7-5

BORNA ĆORIĆ (HRV) - Jiri Vesely (Češ) 6-4, 6-4

FRANKO ŠKUGOR (HRV) - Tejmuraz Gabašvili (Rus) 6-2, 6-3

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider