Tenis
SPORTOVI
Tenis
U finalu protiv Berdycha

ATP Dubai: Federer dobio derbi protiv Đokovića

Švicarski teniski majstor Roger Federer igrat će u finalu ATP turnira u Dubaiju. Suparnik će mu u finalu biti Čeh Tomaš Berdych…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U polufinalu, velikom derbiju, Federer je pobijedio drugog igrača na svijetu Novaka Đokovića sa 3-6, 6-3, 6-2. Bio je to već 32 međusobni meč ove dvojice tenisača, a Federer sada ima prednost 17-15.

Polufinalni je ogled bolje otvorio Đoković koji je break na samom startu meča pretvorio u dobiveni prvi set od 6-3. U drugoj dionici su obojica tenisača držala svoje servise do 3-2 za Federera, kada je i meč kratko prekinut zbog kiše.

Kada su se Federer i Đoković vratili na teren Švicarac je brzopotezno napravio break, poveo 5-2 i potom dobio drugi set, dok je u istom, žestokom ritmu, nastavio igrati i u trećem setu.

Trenutak kada je Federer napravio drugi break u posljednjoj dionici, i poveo 4-1, bio je odlučujući za končano slavlje majstora iz Basela.

Federer je iskoristio tri od sedam break-prilika, a Đoković samo jednu od šest. (TS) 

ATP Dubai, polufinale:

Federer (4) - Đoković (1) 3-6, 6-3, 6-2

Berdych (3) - Kohlschreiber (7) 7-5, 7-5

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider