Tenis
SPORTOVI
Tenis
Poraz nakon 3 seta

ATP Chennai: Čilić bez polufinala

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić poražen je u četvrtfinalu ATP turnira iz serije 250 koji se ovoga tjedna igra u indijskom Chennaiju. Bolji je u tri seta bio Francuz Benoit Paire...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon manje od dva sta igre, u prvom međusobnom susretu na ATP Touru, Paire je slavio sa 6-4, 1-6, 7-5, iako je u odlučujućem setu imao rani break zaostatka.

Meč je otvoren s rana dva breaka (jedan sa svake strane), a potom je Paire napravio odlučujući break za prvi set kod rezultata 3-3. Do kraja prve dionice nije više ponudio Čiliću break-loptu, te rezultatom 6-4 osvaja prvi set.

Drugim je naš tenisač prohujao poput vihora, te ga uz dva breaka viška osvojio sa 6-1, a u istom je ritmu nastavio i u odlučujućem setu gdje je poveo s 2-1 uz break prednosti. No, Francuz ubrzo vraća izgubljeni servis, te uvjerljivo drži početni udarac do prednosti 6-5. Tada naš tenisač po četvrti put u meču gubi svoj početni udarac, a ujedno i meč rezultatom 7-5.

Iako je u konačnici osvojio četiri poena više od francuskog tenisača (89-85), Čilić je ipak poražen od godinu dana mlađeg i strašno talentiranog Francuza. Spomenimo i da je Čilić zabio osam, a Paire devet as-servisa, te da je naš tenisač imao veći postotak osvojenih poena i na servisu i na prijemu. No, u polufinale i na dvoboj protiv pobjednika meča između Tomaša Berdycha i Roberta Bautista-Aguta ide 23-godišnji Francuz. (TS) 

ATP Chennai, četvrtfinale:

Paire (5) - Čilić (3) 6-4, 1-6, 7-5

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider