Tenis
SPORTOVI
Tenis
Poraz u 3 seta

Čilić bez polufinala u Australiji: Ispao od najboljeg azijskog tenisača

Najbolji azijski i 17. svjetski tenisač, Japanac Kei Nishikori, pobijedio je Marina Čilića 6-4, 5-7, 6-2 nakon dva sata i 37 minuta igre u četvrtfinalu ATP turnira u Brisbaneu…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bio je to meč propuštenih break-prilika. Čilić je od 15 iskoristio samo jednu, dok je Nishikori također izborio 15 šansi, ali ih je realizirao tri, od čega jednu na samom početku meča i dvije u trećem setu.

"Bilo je vruće, teški uvjeti. Pogotovo nakon što smo igrali jedan sat samo prvi set. Nije bilo lako, ali drago mi je da sam dobro odigrao treći set, u kojem je Marin malo popustio. On je imao nizak postotak prvog servisa, to je svakako pomoglo", izjavio je Nishikori nakon meča.

Čilić je imao samo 43 % pogođenog prvog servisa. Zabio je 14 asova u meču, ali je napravio i 11 dvostrukih pogrešaka.

Nishikori je u šestom dvoboju protiv Čilića proslavio četvrtu pobjedu. U polufinalu će igrati protiv australskog veterana Lleytona Hewitta, koji je svladao rumunjskog kvalifikanta Mariusa Copila 6-4, 6-2 za jedan sat i 12 minuta igre. (TS)

ATP Brisbane, četvrtfinale:

Hewitt – Copil 6-4, 6-2

Nishikori (2) – Čilić 6-4, 5-7, 6-2

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider