Tenis
SPORTOVI
Tenis
Sjajan na reternu

Karlović izvukao "nemoguće": Veliki preokret za četvrtfinale Beča!

Div sa Šalate u odlučujućem setu dvaput je izgubio svoj servis, a onda izveo pravo malo "čudo".

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski tenisač Ivo Karlović napravio je jedan od najvećih preokreta u karijeri za pobjedu 7:6 (6), 4:6, 7:6 (5) nad bosansko-hercegovačkim reprezentativcem Damirom Džumhurom (ATP-92.), kojom je u srijedu izborio mjesto u četvrtfinalu ATP turnira serije 500 u Beču.

Karlović je u odlučujućem setu dvoboja dvaput izgubio servis i gubio 1:5, prije nego što je započeo niz od pet uzastopnih gemova, čime je poništio prednost koju je 24-godišnji Sarajlija Džumhur imao. Iako je dvaput servirao za prolaz u četvrtfinale, Džumhur ni u jednom od ta dva gema nije uspio doći do meč-lopte.

Odluka o pobjedniku pala je u tie-breaku u kojem je Karlović s dva mini-breaka stvorio prednost od 5:2, a do pobjede stigao iskoristivši treću meč-loptu nakon dva sata i sedam minuta borbe.

Jedan od najboljih servera svijeta u ovom je meču zabio 33 asa i realizirao 77 posto poena kad je pogodio prvi servis, što je ispod njegovog uobičajenog prosjeka, ali je na kraju to nadoknadio osvojivši 33 poena na reternu, jedan više od svog suparnika.

Karloviću je ovo treće uzastopno četvrtfinale u Beču, gdje se još nikada nije probio dalje od te faze turnira. Po prvi puta će to pokušati učiniti u petak, a suparnik će mu biti bolji iz dvoboja Rusa Karena Hačanova (ATP-63.) i Gruzijca Nikoloza Basilašvilija (ATP-107.).

ATP Beč - 1. kolo:

Philipp Kohlschreiber (Njem) - Stephane Robert (Fra) 4-6, 6-3, 7-6 (3)

Albert Ramos Vinolas (Špa) - Fabio Fognini (Ita) 6-2, 6-2

2. kolo

John Isner (SAD) - Feliciano Lopez (Špa) 7-6 (1), 3-6, 7-6 (2)

IVO KARLOVIĆ (HRV/8) - Damir Džumhur (BIH) 7-6 (6), 4-6, 7-6 (5)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider