Tenis
SPORTOVI
Tenis
Bravo majstore!

Ivo Karlović preokretom u polufinalu Beča!

Div sa Šalate u odličnoj je formi mjesec dana uoči finala Davis Cupa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U četvrtfinalu ATP turnira u Beču Ivo Karlović je pobijedio Karena Hačanova sa 6:7 (5), 7:6 (5), 6:3 i plasirao se među četiri najbolja.

Bio je to drugi dvoboj Karlovića i Hačanova te druga pobjeda našeg 37-godišnjeg tenisača do koje je stigao na prilično dramatičan način. Hačanov je u prva dva seta ostavio Karlovića bez prilike za 'break', a istodobno odličnim reternima prijetio oduzimanjem servisa hrvatskom reprezentativcu. Karlović se dobrim servisima izvlačio u kriznim situacijama, a najbliže porazu bio je u 12. gemu drugog seta, kad je zabio as na meč-loptu 63. tenisača svijeta.

U 'tie-breaku' drugog seta Karlović je dvostrukom pogreškom dao prednost Hačanovu. Rus je poveo 5:3, ali ni tu prednost nije znao pretvoriti u pobjedu. Karlović je jedan 'mini-break' vratio odličnim napadom, a potom mu je Rus darovao set kad je kod 5:6 napravio dvostruku pogrešku.

Osvajanje najdužeg gema u meču ključ pobjede

Do ključne prednosti u odlučujućem setu Karlović je stigao nakon najdužeg gema u meču. Hačanov je izvukao 15:40, ali nije uspio izbjeći gubitak servisa kad je naš tenisač po treći put došao do 'break-lopte' i pravovremenim izlaskom na mrežu došao do vodstva 2:0. Uvjerljivom igrom na početnom udarcu Karlović je Rusa ostavio bez prilike za povratak.

Karlović je pogodio 62 posto prvih servisa i zabio 29 aseva, uz iskorištenost prvog servisa od 86 %. Naš je tenisač spasio sve tri 'break-lopte' s kojima je bio suočen, a realizirao jednu od tri prilike za oduzimanje servisa Hačanovu.

U svom šestom polufinalu ove sezone Karlović će igrati protiv boljeg iz dvoboja Francuza Jo-Wilfrieda Tsonge i Španjolca Alberta Ramos-Vinolasa. Protiv Tsonge vodi 2:0 u međusobnim dvobojima, a protiv Ramos-Vinolasa još nije imao priliku igrati.

ATP Beč - četvrtfinale:

IVO KARLOVIĆ (HRV/8) - Karen Hačanov (Rus) 6-7 (5), 7-6 (5), 6-3

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider