Tenis
SPORTOVI
Tenis
Odlična partija

ATP Basel: Čilić lakoćom u četvrtfinale

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić u četvrtak je lakoćom sa 6-3, 6-1 svladao Rusa Tejmuraza Gabašvilija u 2. kolu ATP turnira serije 500 u švicarskom Baselu i izborio četvrtfinalni dvoboj sa Španjolcem Rafaelom Nadalom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čilić je u odličnoj predstavi po dvaput oduzimao servis Gabašviliju u oba seta te imao niz od sedam uzastopnih gemova od 4-3 u prvom do 5-0 u drugom setu, a za pobjedu je trebao samo 75 minuta. Bio je to njihov drugi međusobni dvoboj i druga uvjerljiva pobjeda hrvatskog tenisača.

Čilića u petak čeka dvoboj protiv nekadašnjeg najboljeg tenisača svijeta, Španjolca Rafaela Nadala. Za Marina će to biti drugi nastup u četvrtfinalu turnira u Baselu na kojem nije igrao od 2010. godine. Protiv Nadala je dosad odigrao tri meča i jednom ga pobijedio - 2009. u polufinalu turnira u Pekingu (6-1, 6-3). Posljednji dvoboj imali su 2011. na zemljanoj podlozi u Rimu, gdje je Nadal uvjerljivo bio bolji (6-1, 6-3).

Na putu do svog drugog četvrtfinala u Baselu Španjolac je u tri seta pobijedio Čeha Lukaša Rosola i Bugarina Grigora Dimitrova. Nadal je u Baselu prošle godine stigao do četvrtfinala, gdje ga je zaustavio hrvatski Davis Cup reprezentativac Borna Ćorić.

ATP Basel - 2. kolo:

MARIN ČILIĆ (HRV/7) - Tejmuraz Gabašvili (Rus) 6-3, 6-1

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider