Tenis
SPORTOVI
Tenis
Zverev izbacio Wawrinku

ATP Basel: Čilić lako do polufinala

Marin Čilić plasirao se u polufinale ATP turnira u Baselu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u polufinale ATP turnira u Baselu nakon što je u četvrtfinalu uvjerljivo svladao Španjolca Marcela Granollersa sa 6-3, 6-3 za sat i pet minuta igre.

Čilić je do sedme pobjede u osmom dvoboju protiv Granollersa stigao i lakše od očekivanog. Suparniku tijekom čitavog dvoboja nije dopustio da na njegov servis dođe niti do izjednačenja iako je imao samo 49 posto ubačenog prvog servisa, dok je on stalno prijetio "breakom".

Za osvajanje prvoga seta Čiliću je dovoljan bio jedan "break" kojega je ostvario odmah u drugoj igri, da bi potom sigurnom igrom na svom početnom udarcu stigao do 6-3 u toj dionici igre.

I drugi set Čilić je započeo kao prvi oduzevši Granollersu njegov prvi servis-gem, a svoju je dominaciju potvrdio još jednim "breakom" za konačnih 6-3.

Čilićev suparnik u polufinalu bit će njemački tenisač Mischa Zverev, trenutačno 72. igrač svijeta, koji je iznenađujuće u četvrtfinalu svladao prvog nositelja i trenutačno trećeg igrača svijeta Švicarca Stana Wawrinku sa 6-2, 5-7, 6-1.

U drugom polufinalu sastat će se Japanac Kei Nishikori, koji je u četvrtfinalu svladao Argentinca Juana Martina Del Potra sa 7-5, 6-4, te Luksemburžanin Gilles Muller koji je nadigrao još jednog Argentinca Federica Delbonisa sa 6-7 (4), 6-4, 7-6 (3).

 

REZULTATI ČETVRTFINALA:

Mischa Zverev (Njem) - Stan Wawrinka (Švi/1) 6-2, 5-7, 6-1

MARIN ČILIĆ (HRV/4) - Marcel Granollers (Špa) 6-3, 6-3

Kei Nishikori (Jap/3) - Juan Martin Del Potro (Arg) 7-5, 6-4

Gilles Muller (Luk) - Federico Delbonis (Arg) 6-7 (4), 6-4, 7-6 (3)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider