Tenis
SPORTOVI
Tenis
Hrvat treći nositelj turnira

ATP Atlanta: Dodig nakon tri seta prošao Berankisa

Ivan Dodig nije izgubio niti jedan svoj servis-gem, ali se itekako namučio i tek u tri seta pobijedio Litavca Ricardasa Berankisa u 1. kolu ATP turnira u Atlanti. Bilo je 6-1, 6-7(3), 6-3 za Dodiga...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski je tenisač postavljen za trećeg nositelja ovog turnira na tvrdoj podlozi, te je autoritativno otvorio meč. U prvom je setu izgubio tek jedan gem, no do Berankisovog buđenja je došlo ulaskom u drugi set.

U toj dionici su oba tenisača propuštala prilike - Dodig je imao pet break-lopti, a Berankis tri, no nije se dogodio niti jedan break. Naposljetku, u tie-breaku je smireniji bio Litavac, koji ga je i dobio sa 7-3.

No, zbog toga Dodig nije bio uzdrman, već mu je u trećem setu jedan oduzeti servis suparnika bio dovoljan da privede meč kraju u svoju korist. I u trećem je setu Dodig spasio dvije break-prilike 80. tenisača na svijetu.

Šesnaest aseva je imao Dodig tijekom meča, a osvojio je čak 80 posto poena nakon ubačenog prvog servisa (50 od 62). Iskoristio je tri od 12 break-prilika, te je ukupno osvojio čak 19 poena više od suparnika (107-88).

Novi suparnik Dodiga je australski tenisač Lleyton Hewitt koji je sa 7-6(6), 6-4 pobijedio Amerikanca Rhynea Williamsa.

Podsjetimo da je Ivo Karlović svoj meč 1. kola predao. Nakon izgubljenog prvog seta od 6-2 protiv Matthewa Ebdena, hrvatski je tenisač odlučio prekinuti ogled.

Recimo i da se tenisu vratio Mardy Fish nakon srčanih problema. Izgubio je nastavljeni meč 1. kola protiv Michaela Russella (4-6, 6-2, 7-5). (TS) 

ATP Atlanta, 2. kolo:

Dodig (3) - Berankis 6-1, 6-7(3), 6-3

Hewitt (7) - Williams 7-6(6), 6-4

1. kolo:

Ebden - Karlović 6-2, predaja Karlovića

Russell - Fish (6) 4-6, 6-2, 7-5

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider