Tenis
SPORTOVI
Tenis
Osvojio 8 gemova u nizu

ATP Acapulco: Nadal pregazio Ferrera u finalu, izgubio dva gema!

Rafa Nadal se vratio! Nakon finala na zemljanom ATP turniru u meksičkom Acapulcu takvo što se definitivno može reći, jer je Nadal za 65 minuta pregazio sunarodnjaka Davida Ferrera i pobijedio 6-0, 6-2...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ferrer, četvrti tenisač na svijetu i posljednje tri godine pobjednik ovog turnira, se vjerojatno ne sjeća kada je zadnji put ovako izgubio na zemljanoj podlozi od bilo kojeg tenisača na svijetu i pitanje je li se takvo što ikada i dogodilo. Uostalom, niti od Nadala, kada je ovaj bio na vrhuncu svoje moći, nije gubio na ovakav način na zemlji.

Nadal sada protiv Ferrera ima 17-4 u karijeri, kao što je dobio i šesti ogled zaredom.

Finale je Nadal otvorio sa osam osvojenih gemova u nizu! Praktički je već tada bilo sve gotovo, iako se kod 6-0, 2-0 Ferrer donekle pribrao i barem prekinuo veliki Nadalov niz osvojivši dva gema do kraja meča.

Nakon sedam mjeseci pauze, uzrokovane teškom ozljedom lijevoga koljena, Nadal je u Acapulcu igrao treći turnir, te je drugog osvojio. Poslije izgubljenog finala u Vina del Maru (Zeballos), u finalu Sao Paula je svladao Nalbandiana, a sada Ferrera.

Ovo je za Nadala bio 52. osvojeni turnir u karijeri, kao i 38. na zemljanoj podlozi. Niti jednom u ovom finalu Nadal nije izgubio svoj servis, a pritom je spasio dvije break-lopte, dok je Ferrera lomio čak pet puta na njegov početni udarac (5-8 iskorištenost break-prilika). Osvojio je Nadal čak 81 posto poena nakon svog prvog servisa (22 od 27), a uzeo je i četrnaest od 18 poena na Ferrerov drugi servis.

Prekinut je ovim niz Davida Ferrera od čak 19 pobjeda na ovom turniru, a Nadal je nakon 2005. godine drugi put slavio na ovoj meksičkoj zemlji. 

ATP Acapulco, finale:

Nadal (2) - Ferrer (1) 6-0, 6-2

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider