Tenis
SPORTOVI
Tenis
Može jako puno

US Open: Najveći uspjeh velike hrvatske nade!

Ana Konjuh plasirala se u 4. kolo US Opena pobijedivši Amerikanku Varvaru Lepčenko sa 2:1 u setovima (6:3, 3:6, 6:2).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska tenisačica Ana Konjuh plasirala se u 4. kolo posljednjeg ovogodišnjeg "grand slam" turnira, US Opena u New Yorku zahvaljujući 6-3, 3-6, 6-2 pobjedi protiv Amerikanke Varvare Lepčenko u 3. kolu nakon sat i 35 minuta.

Pobjedom protiv Lepčenko 18-godišnja Konjuh je po prvi puta u karijeri izborila ulazak u drugi tjedan nekog "grand slam" turnira, a suparnica u 4. kolu bit će joj Poljakinja Agnieszka Radwanska.

Protiv 12-godina starije Lepčenko Konjuh je odlično otvorila dvoboj , povela sa 3-0, a potom kod svog vodstva od 3-1 izvukla i 0-40. Dvije od te tri vezane "break-lopte" spasila je sjajnim forhendima koji su odsjedali u sam kut terena.

Nažalost, u drugom setu je ona izgubila svoj prvi servis-gem loše krativši lopticu na "break-loptu" suparnice. Iako je odmah u sljedećoj igri vratila zaostatak, Konjuh je još jednom izgubila servis u šestoj igri drugog seta kada je napravila dvije dvostruke servis pogreške.

No, u trećem je setu mlada Dubrovčanka dominirala od samoga početka, ostvarila je "break" za 2-0 kojega je uvjerljivo držala da bi kod svog vodstva od 5-2 još jednom oduzela servis suparnici i ostvarila najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri.

Konjuh i Radwanska susrele su se i na posljednjem "grand slamu", u Wimbledonu prije dva mjeseca kada je Konjuh bila nadomak pobjede, no ispustila je veliko vodstvo u trećem setu da bi kod rezultata 7-7 nezgodno stala na lopticu i iskrenula gležanj zbog čega je Radwanska na kraju dobila odlučujući set sa 9-7.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider