Tenis
SPORTOVI
Tenis
S 29 godina

Ana Ivanović objavila kraj karijere i šokirala fanove!

Bivša najbolja tenisačica svijeta 29-godišnja Srpkinja Ana Ivanović u srijedu je objavila završetak svoje profesionalne igračke karijere koju je započela u kolovozu 2003.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ana Ivanović objavila je da se momentalno oprašta od aktivnog igranja tenisa. Svoju odluku podijelila je s fanovima putem svoje Facebook stranice.

Nekadašnja broj 1 zbog ozljede je izvan pogona od kolovoza ove godine i pala je na 63. mjesto na WTA ljestvici, nakon što je u 2016. osvojila samo 15 mečeva.

''Mogu igrati samo na visokom nivou, a kako to više nisam u stanju raditi, došlo je vrijeme da krenem dalje'', izjavila je Ivanović.

Srpska tenisačica u karijeri je osvojila Roland Garros 2008. godine. Iste godine igrala je i finale Australian Opena, a godinu prije bila u polufinalu Wimbledona. Do statusa najbolje tenisačice svijeta stigla je upravo spomenute 2008, a na prvom mjestu zadržala se 12 tjedana.

U karijeri je osvojila ukupno 15 pojedinačnih naslova.

''To je bila teška odluka, ali imam puno toga za slaviti'', rekla je Ivanović i nadodala:

''Vidjela sam visine koje nikad nisam sanjala da ću dostići.''

Ana Ivanović je posljednji meč odigrala na US Openu 2016. godine, gdje ju je u prvom kolu pobijedila Čehinja Denisa Allertova, a na prethodnom turniru u Cincinnatiju svladala ju je i Osječanka Donna Vekić.

U srpnju ove godine Ivanović je uplovila u bračnu luku s proslavljenim njemačkim nogometnim reprezentativcem Bastianom Schweinsteigerom, ali kao udana žena nije uspjela ostvariti nijednu pobjedu u tri meča koja je odigrala.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider