Tenis
SPORTOVI
Tenis
Prvi puta u 40 godina

Amerikanci na koljenima: Ovo se još nije dogodilo u povijesti tenisa!

Na ATP ljestvici idućeg tjedna po prvi puta u 40 godina postojanja neće se naći niti jedan američki tenisač među 20 najboljih…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

John Isner, trenutno najbolje rangirani Amerikanac, ovoga tjedna drži 20. mjesto svjetskog poretka. No, od idućeg ponedjeljka će biti lošije rangiran, budući da je na ATP Masters 1000 turniru u Montrealu izgubio u 1. kolu u tri seta od Kanađanina Vaseka Pospisila, a prošle godine je na kanadskom Mastersu igrao u polufinalu.

Ovaj podatak je zadnja indikacija velikog pada američkog tenisa, koji je svijetu dao takve šampione i višestruke Grand Slam pobjednike kao što su John McEnroe, Jimmy Connors, Pete Sampras ili Andre Agassi.

U tu skupinu ipak se ne može svrstati Andy Roddick, koji je proteklih godina nosio američki tenis i bio je prvi tenisač svijeta. Roddick je prošle godine na US Openu u New Yorku odigrao zadnji profesionalni turnir u karijeri. Na tom je turniru 2003. godine osvojio svoj jedini Grand Slam naslov u karijeri.

Na ovogodišnjem US Openu, koji počinje 26. kolovoza, navršit će se 10 godina od zadnjeg trijumfa jednog američkog tenisača na nekom Grand Slam turniru, spomenutog Roddickovog. Isto tako, Amerikanci na ovogodišnjem Wimbledonu po prvi puta u 101 godinu nisu imali niti jednog predstavnika u 3. kolu.

Prva kompjuterska svjetska rang-ljestvica napravljena je 23. kolovoza 1973. godine. Amerikanci su otada uvijek imali barem jednog predstavnika među 20 najboljih, ali od ponedjeljka više neće biti tako… (TS)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider