Tenis
SPORTOVI
Tenis
Bravo za Zagrepčanku

Veliko iznenađenje u Sydneyju: Mlada Ajla izbacila uglednu protivnicu!

Hrvatska tenisačica Ajla Tomljanović priredila je veliko iznenađenje u 1. kolu WTA turnira u australskom Sydneyju, u kojem je sa 6:4, 7:5 bila bolja od Slovakinje Daniele Hantuchove.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bio je to drugi susret 20-godišnje Zagrepčanke i 10 godina starije Slovakinje, te ujedno prva pobjeda naše tenisačice. Prvi je susret, prije malo više od dvije godine, dobila 33. igračica svijeta Hantuchova s 2:1 u setovima.

Noćas je Ajla Tomljanović u potpunosti nadigrala svoju suparnicu u oba seta, te je u konačnici osvojila i 16 poena više (74:58). Tomljanović je osvojila 28 od moguća 33 poena nakon ubačenog prvog servisa, dok je na drugom bila malo ispod 50 posto uspješnosti (13 od 28). Hantuchovu je svela na svega 53 posto osvojenih poena na svom servisu, te joj je u četiri navrata oduzimala početni udarac. Svoj je pak gubila dva puta.

Tomljanović, koja je u glavni ždrijeb turnira upala s pozivnicom, će u 2. kolu igrati protiv 18-godišnje Madison Keys, koja je glatkih 6:1, 6:4 izbacila sedmu nositeljicu i ponajbolju igračicu prošle sezone – Simonu Halep.

WTA Sydney, 1. kolo:

Tomljanović – Hantuchova 6:4, 7:5

Keys – Halep (7) 6:1, 6:4

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider