Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kovača oduševio kamp

Uvjeti su pakleni, nije se lako priviknuti

Hrvatski nogometni reprezentativci privikavaju se na svoj novi kamp...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

PRATITE SVE VIJESTI UOČI SVJETSKOG PRVENSTVA U BRAZILU

Iz tamošnjeg mjestašca Praia do Forte javio se reporter Nove TV Željko Vela, koji je objasnio da baš i nije jednostavno zamijeniti Hrvatsku Brazilom.

„Pet je sati razlike. Treba se prvenstveno priviknuti na vrućinu i zrak s puno vlage. Ali i na činjenicu da već oko 17 sati zalazi sunce, a u 17.45 je potpuni mrak.“

Izbornik Niko Kovač otkazao je prva dva planirana treninga. Umjesto toga, igrači su koristili hotelski fitness. Odlučeno je da će se uglavnom trenirati jednom dnevno, i to kasnije poslijepodne, kad padne vrućina.

„Stvarno smo zadovoljni uvjetima ovdje. Kad sam došao prvi puta nakon ždrijeba, sve ovo nije niti postojalo. Sve je napravljeno u manje od pola godine, praktički u tri mjeseca. Ovo je fantastično, ne znam imaju li druge reprezentacije ovako nešto slično“, priča Niko Kovač.

Hrvatski kamp željeli su Nijemci i Švicarci… To dovoljno govori o infrastrukturi i ostalom, premda vremenski uvjeti nisu idealni.

„Oni koji su najspremniji ovdje će imati problema, a oni koji su nespremni – ogromnih problema“, dodaje izbornik.

Glavna atrakcija među domaćina nisu ni Modrić ni Mandžukić, već Eduardo i Sammir.

„Sigurno da je njima dvojici Brazil u srcu, oni su ovdje rođeni i odrasli. Ja to poštujem, ali i znam da su oni veliki profesionalni i veliki Hrvati. Koji će dati sve od sebe za našu šahovnicu“, zaključio je izbornik Niko Kovač.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider