Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Igrači su svjesni...

Žao nam je ove generacije: Kovač treba ostati, ali i naučiti iz svojih grešaka

Hrvatska reprezentacija i ovaj se put vraća s velikog natjecanja već nakon prvog kruga.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon prospavane noći treba jasno i glasno podvući najvažnije – Hrvatska predvođena Nikom Kovačem ostvarila je neuspjeh na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Niste manje navijač i ljubitelj hrvatske reprezentacije ako to kažete na glas.

Čitatelji GOL.hr-a: Ispadanje u skupini je podbačaj!

Modrić i Ćorluka: Ovo je neuspjeh! Rakitić: Nije!

KOMENTAR IVICE MEDE Nelogični potezi Kovača došli na naplatu: Još smo dobro i prošli

Nažalost, opet je bila kobna ta treća i odlučujuća utakmica u kojoj su podbacili igrači, ali i izbornik. Slažemo se u potpunosti s izjavama kapetana Darija Srne, Luke Modrića, Vedrana Ćorluke, Stipe Pletikose, Marija Mandžukića… Ova reprezentacija morala je napraviti više, ovo je podbačaj i dosta nam je toga da budemo zadovoljni jer smo, eto, bili tek sudionici velikog natjecanja.

Ako to tvrde sami igrači, onda je sve jasno. Također, treba znati da su ovi navedeni igrači vođe koje 'drže' svlačionicu. Jasno je da nije kraj svijeta, ali treba priznati neke stvari. Oni su bili samokritični...

Kovač mora priznati pogreške, ali i ostati

Nadamo se da će to učiniti i Niko Kovač, jer nakon utakmice to nije napravio. Ostao je pri tvrdoglavoj tvrdnji da će Modrić i Rakitić i dalje biti zadnji vezni igrači. Sumnjamo da je budućnost hrvatske reprezentacije blistava ako Kovač bude ustrajan na toj ideji koja se pokazala kao promašaj. Njegov je zadatak u budućnosti nekako pronaći rješenje na lijevom boku te pronaći partnera Luki Modriću u vezi, dok Rakitić ne bi smio 'glumiti' defanzivnog veznog.

Glupo je sada i tražiti smjenu izbornika. Kovač je preuzeo reprezentaciju prije malo više od pola godine i treba mu dati još jednu šansu. Dobio je veliku priliku učiti se na hrvatskoj reprezentaciji i to on nikako ne smije zaboraviti. Mora shvatiti da nije sve dobro napravio u Brazilu, inače učenje na reprezentaciji neće biti uspješno.

Kovač je donio mir nakon što je Igor Štimac bespotrebno zaratio s cijelim svijetom. Ta silna pozitiva koja se stvorila oko reprezentacije bio je veliki potez bivšeg kapetana. Dobio je podršku navijača i medija, bio je u savršenoj poziciji, ali nije uspio i s time se, prvenstveno on, mora pomiriti.

Žao nam je zbog ove generacije

U ključnoj utakmici povukao je krive poteze, iskusniji Herrera nadmudrio ga je u potpunosti i stvorio jaču momčad od slabijih igrača (ne puno slabijih, ali slabijih). Hrvatska je izgubila jer je Meksiko imao bolju momčad i boljeg trenera.

I dok je Kovač tek na početku svoje trenerske karijere, našim ključnim igračima ovo je vjerojatno bilo Svjetsko prvenstvo na kojem su trebali dati ono najbolje. Luka Modrić, Ivan Rakitić i Mario Mandžukić na vrhuncu su karijere ili će to biti najviše za dvije godine na Euru. Ali što se Svjetskog prvenstva tiče, to je možda bilo to jer Modrić će za četiri godine u Rusiji imati 33, Rakitić 30, Mandžukić i Ćorluka 32, a neće biti Olića, Srne, Pletikose, Eduarda…

Na Euru su u težoj skupini umalo izbacili svjetske i europske prvake koji nas nisu razbili poput Meksika dvije godine kasnije. Četiri godine prije toga umalo su vidjeli polufinale. Ali Svjetsko prvenstvo je Svjetsko prvenstvo, a tamo nisu bili 2010...

Žao nam je upravo te činjenice, jer su zaslužili neki veći rezultat. No, dobro je da su toga i sami itekako svjesni....

Prognoziraj rezultate i skupljaj bodove

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider