Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
oproštajno pismo

Vukojević se oprostio od reprezentacije: Zahvalio se svima osim Kovaču!

Ognjen Vukojević se obratio javnosti s priopćenjem u kojem se oprašta od hrvatske reprezentacije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

 Pogledaj raspored i rezultate Nakon spekulacija kako je došlo do verbalne prepirke između Nike Kovača i Ognjena Vukojevića prije povratka hrvatske reprezentacije iz Brazila, Vukojević se obratio javnosti s priopćenjem u kojem se oprašta od hrvatske reprezentacije.

Kovač bez imalo samokritike: Štimca bi zbog Meksika 'oglodali do kostiju'!

Simptomatično je da se Vukojević svima zahvalio osim trenutačnom izborniku hrvatske reprezentacije pod čijim se vodstvom nije naigrao. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Ovim putem želim Vas obavijestiti o mojoj odluci o oproštaju od Hrvatske nogometne reprezentacije i mog nastupa u reprezentativnom dresu. Opraštam se od Hrvatske nogometne reprezentacije nakon punih sedam godina igranja, u kojem periodu sam s reprezentacijom sudjelovao na dva Europska nogometna prvenstva i na jednom Svjetskom nogometnom prvenstvu.

U reprezentativnom dresu imao sam 55 nastupa i postigao sam 4 pogotka. U ovom za mene vrlo emotivnom trenutku želio bih se zahvaliti Hrvatskom nogometnom savezu za sve što je učinio za reprezentaciju, našim vjernim navijačima koji su nas uvijek punim srcem bodrili i bili uz nas u svim trenucima, želio bih se zahvaliti bivšim izbornicima gospodinu Slavenu Biliću i gospodinu Igoru Štimcu, za sve ono što su za reprezentaciju i mene osobno učinili, svim mojim reprezentativnim suigračima s kojima sam se zajedno borio za što bolji uspjeh naše reprezentacije, kao i cijeloj hrvatskoj javnosti.

Posebno se želim zahvaliti mojem klubu Dynamo Kiev u kojem igram, na čelu s Predsjednikom kluba gospodinom Igorom Surkisom, za svu podršku koju su mi pružili tijekom moje reprezentativne karijere.

U ovim za mene emotivnim trenucima zahvaljujem se mojim osobnim prijateljima i naročito mojoj obitelji koja je uvijek bila uz mene i bez čije podrške i razumijevanja ne bih uspio. Uvijek ću pamtiti trenutke moje reprezentativne karijere, naša reprezentacija ostaje na posebnom mjestu u mojem srcu. Cijeloj reprezentaciji i svim suigračima želim puno uspjeha i što bolje rezultate u budućim utakmicama, najprije na predstojećem Evropskom nogometnom prvenstvu u Francuskoj 2016. godine, a i svim ostalim prvenstvima koja su pred njima", stoji u javnom obraćanju Vukojevića koje je objavljeno na službenoj stranici HNS-a, uz kratku biografiju igrača.

Sudionik tri velika natjecanja s Hrvatskom

Vukojević je bio sudionik tri velika natjecanja s Hrvatskom - na Euru 2008. upisao je punu minutažu protiv Poljske te je ušao u igru na otvaranju protiv Autrije, dok je 2012. na Euru u Poljskoj i Ukrajini startao u sve tri grupne utakmice Hrvatske.

Na Svjetskom prvenstvu u Brazilu nije nastupao, a posljednji nastup za Hrvatsku upisao je u prijateljskom ogledu protiv Malija.

Tijekom 55 nastupa za Hrvatsku, Vukojević je zabio četiri pogotka - Estoniji, Malti, Kazahstanu te Slovačkoj 16. listopada 2007. godine kada je ujedno i debitirao u A selekciji. Prije toga, upisao je 16 nastupa za U-21 reprezentaciju te jedan za selekciju U-20.

Klikni i prognoziraj rezultate

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider