Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Željko Vela iz Brazila

Eduardo će pjevati obje himne, on je Brazilac u srcu i Hrvat poslovno

Uoči utakmice Hrvatska - Australija iz Salvadora se javio reporter Nove TV Željko Vela.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

PRATITE SVE VIJESTI UOČI SVJETSKOG PRVENSTVA U BRAZILU

Željko Vela iz Brazila je dočarao situaciju oko Rakitićeva još uvijek nepotvrđenog transfera u Barcelonu: "Reakcija zasada nekih posebnih nema, nema nikakve potvrde ni komentara s Ivanove strane i to je u neku razumljivo jer su igrači bili maksimalno koncentrirani na utakmicu s Australijom. I inače je želja izbornika Nike Kovača da se klupske priče ostave sa strane i u tom smislu bi Ivanovo komentiranje ili potvrda bili neprimjereni. Rekao je Rakitić da će kad bude imao što za reći sam izaći ispred novinare, kako je i poručio preko glasnogovornika HNS-a."

Reporter Dnevnika Nove TV podsjetio je na interesantnu vezu između Hrvatske i Australije: "Za Niku Kovača je ovo važna utakmica, da se onako generalno osjeti čar igranja u Brazilu. S Australcima smo igrali zadnju utakmicu na SP-ima, u Njemačkoj 2006. Interesantno je i to da je Australija u skupini B, s kojom se križa skupina u kojoj je hrvatska reprezentacija, pa je, više teoretski nego praktično, moguće da se Hrvatska i Australija susretnu već u osmini finala. Bez obzira na to, Savez i izbornici željeli su igrati ovu utakmicu, pa ako se i susretnemo opet u osmini finala, to bi značilo da smo i jedni i drugi prošli iznimno tešku skupinu."

Izbornik Niko Kovač iznio je svoja razmišljanja uoči dvoboja sa Socceroosima....

"Vrlo kvalitetna ekipa koja igra jedan moderan nogomet, čini mi se da su dosta toga poprimili od Nizozemaca, igraju vrlo brzo, okomito i agresivno, stišću protivnika nakon izgubljene lopte. Utakmica će riješiti male upitnike koje imam, ali dat ćemo svima minutažu i mogućnost da zaigraju, jer ne daj Bože da se netko ozlijedi, moramo imati opciju B."

Posebno tražena 'roba' u Salvadoru su dva hrvatska Brazilca, Sammir i Eduardo. Sammir je iz države Bahia, to je njegov zavičaj, a evo što rodbina Eduarda, čovjeka o kojem Brazilci žele znati baš sve:

"Kad je odlazio u Hrvatsku, nije znao jezik, to je izgledalo kao đačka razmjena. Toliko je htio napredovati u nogometu da je zaboravio na čežnju, spakirao se i otišao. Navijat ću za Eduarda da Silvu, ovo je vrlo važno za njega, ali naravno da ću navijati i za Brazil. Susjedstvo će također navijati za Eduarda, tek nakon što prođe prva utakmica kreće navijanje za Brazil", kaže Joelma da Silva, Eduardova majka.

Jasno je kako će za Eduarda biti emotivan trenutak igrati protiv domovine u kojoj je rođen u dresu druge domovine u kojoj je izgradio karijeru: "Rekao mi je da će pjevati obje himne, on je ipak Brazilac u srcu i Hrvat poslovno", ističe gospođa Da Silva.

Slično razmišlja i njegov brat Bruno da Silva: "Vrhunac karijere svakog sportaša je nastupiti za svoju domovinu na Svjetskom prvenstvu. Nažalost, Eduardo neće u svojoj domovini igrati za Brazil već za Hrvatsku."

Čiju će himnu Eduardo pjevati nije ni važno, sve dok zabija za Hrvatsku.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider