Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zmajevi hrabro pali

Argentina strahovala protiv BiH, Messi donio pobjedu na Maracani!

Argentina je pobijedila Bosnu i Hercegovinu na stadionu Maracana u Rio de Janeiru...

U povijesnom, premijernom nastupu na svjetskim prvenstvima nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je u Rio de Janeiru na stadionu Maracana pred 76.000 gledatelja izgubila od Argentine 1-2. Imali su Argentinci pravu domaću atmosferu na najpoznatijem stadionu na svijetu, a u mnoštvu navijača mogli su se vidjeti i mnogi hrvatski dresovi.

Golove za Argentinu zabili su Sead Kolašinac (3-autogol) i Lionel Messi (65), dok je strijelac za BiH bio Vedad Ibišević (85).

'Gauči' su došli do vodstva već u trećoj minuti nakon autogola Kolašinca. Messi je iz slobodnog udarca ubacio loptu u kazneni prostor, a Kolašinac je nespretno reagirao i zatresao vlastitu mrežu.

Pogledaj tablicu i raspored

Odabranici Safeta Sušića brzo su se pribrali i u ostatku prvog dijela bili su bolja i konkretnija momčad. BiH je imala i nekoliko poluprilika, no nije uspjela izjednačiti. Reprezentacija BiH nastavila je hrabrom igrom i u drugom dijelu ali bez konkretnosti u završnici.

Argentina je u 65. minuti prelomila utakmicu, a strijelac je nakon sjajne akcije bio Messi. Barcelonina zvijezda je prošla 'pola' suparničke obrane i s ruba kaznenog prostora matirala Begovića. Tračak nade za reprezentaciju BiH pojavio se u 85. minuti kada je Ibišević smanjio zaostatak, no za više od toga nije bilo dovoljno vremena niti snage.

Izbornik Safet Sušić s pravom je bio zadovoljan nakon utakmice onim što su pružili njegovi igrači. Navijači BiH mogu biti ponosni jer su bili ravnopravni s jednom Argentinom na praktički domaćem terenu. Poraz im je donio Leo Messi i tu im se zbilja nema što za zamjeriti...

U drugom dvoboju iz F skupine 16. lipnja u Curitibi se sastaju Nigerija i Iran.

ARGENTINA - BiH 2-1

Buenos Aires. Stadion Maracana - 76.000 gledatelja; Sudac: Joel Aguilar (Salvador)

Strijelci: 1-0 Kološinac (3-autogol), 2-0 Messi (65), 2-1 Ibišević (85)

Argentina: Romero - Garay, Fernandez, Campagnaro (od 46. Gago) - Zabaleta, Rojo, Di Maria, Rodriguez (od 46. Higuain), Mascherano - Messi, Aguero (od 87. Biglia).

BiH: Begović - Bičakčić, Spahić, Kolašinac, Bešić - Pjanić, Misimović (od 74. Medunjanin) - Mujdža (od 69. Ibišević), Lulić, Hajrović (od 71. Višća) - Džeko (I.Š./Hina)

 

 

 

Prognoziraj rezultate i skupljaj
bodove

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider