Tenis
SPORTOVI
Tenis
Kome će Wimbledon?

Tradicija na strani Fedexa, Ivaniševiću favorit Đoković

Kao prve favorite za naslov na trećem teniskom Grand Slam turniru sezone mnogi vide Novaka Đokovića i Andyja Murrayja, no ako je suditi po "tradiciji" Roger Federer će slaviti ove godine...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Roger Federer, koji je sedam puta dosada osvajao Wimbledon, slavio je protiv Luksemburžanina Gillesa Müllera s glatkih 6-3, 7-5, 6-3. Tri je puta prethodno igrao protiv njega i svaki puta kada bi slavio, odlazio bi do kraja na tom turniru!

''Ozbiljno? Jeste li sigurni?'', pitao je Federer novinara kroz smijeh, pa nastavio:

''Moram provjeriti taj podatak, ali sretan sam da sam ga čuo'', rekao je Švicarac koji će ovog kolovoza napuniti 33 godine.

Federer je slavio protiv Müllera u dva navrata 2005. godine kada je osvajao Bangkok i Indian Wells, te jednom 2008. godine u četvrtfinalu US Opena. U sva tri susreta nije ispustio nijedan set, a tako je bilo i ovoga puta.

Umirovljeni hrvatski tenisač Goran Ivanišević izjavio je za Sport360 da je njegov prvi favorit za osvajanje Wimbledona Novak Đoković, ali i da nikako ne treba otpisivati Rogera Federera.

''Moj favorit je Novak. Ulazi u najbolju formu u pravom trenutku i mislim da će kako turnir odmiče igrati sve bolje i bolje'', smatra pobjednik londonskog Grand Slam turnira iz 2001. godine.

''Mislim i da Federer još ima ono nešto u sebi potrebno za osvajanje naslova. Ovo je za njega idealna podloga i najdraži turnir na kojem je mnogo puta slavio (7). U Australiji je na početku godine pokazao daleko agresivniji tenis, a to je sve utjecaj Stefana Edberga. Neće mu se sigurno dogoditi pogreška iz prošle godine kada ga je iznenadio Sergij Stakhovski. Dogurat će daleko i također je jedan od favorita za titulu'', smatra Ivanišević, koji je svojedobno bio veliki ljubitelj agresivne i servis volej igre.

''I dalje volim takav stil. Upravo je zato najbolji tenis igran ove godine u Australiji gdje su ubrzali terene i ponudili igračima brže loptice. Stanislas Wawrinka je to znao iskoristiti'', zaključio je "Zec".(TS)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider