Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pripreme za SP

VIDEO: Talijani se osramotili protiv amatera, Soudani zabio za Alžir!

Niz pripremnih utakmica odigrano je u srijedu u večernjem terminu, a najveće iznenađenje priredio je Luksemburg koji je remizirao s Italijom. Pobjede su upisali Alžir i Nizozemska, a remizirali su Engleska i Ekvador...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

PRATITE SVE VIJESTI UOČI SVJETSKOG PRVENSTVA U BRAZILU

Nizozemska je u Amsterdamu ugostila reprezentaciju Walesa i u posljednjoj provjeri prije odlaska na Svjetsko prvenstvo slavila je rezultatom 2-0. Bezopasni Velšani bez Garetha Balea izdržali su 32 minute, a onda primili prvi pogodak.

Pucao je Robin van Persie iskosa, vratar Hennessey odbio je koljenom loptu, međutim točno u sredinu gdje se našao Arjen Robben i pospremio loptu u mrežu.

Nizozemska je imala veći posjed lopte i bila je bolji protivnik, a potvrda pobjede stigla je u 76. minuti. Ovaj put je Robben bio u ulozi asistenta, odlično je uočio Lensa na drugoj vratnici koji je lakoćom poentirao.

Do pobjede je stigao i Alžir Vahida Halilhodžića koji je s 2-1 bio bolji od Rumunjske. Alžirci su poveli u 22. minuti kada je Bentaleb iskoristio veliku pogrešku vratara Pantilimona kojem je ispala lopta, a odlični Alžirac to je kasnio.

Šest minuta kasnije Rumunjska je poravnala. Chipciu je pobjegao alžirskoj obrani, obišao i vratara te poslao loptu u praznu mrežu.

Na odmor se otišlo s rezultatom 1-1, a onda je pobjedu Alžiru donio igrač zagrebačkog Dinama Hilal Soudani. Soudani je odlično pratio akciju i utrčao na ubačenu loptu te je s pet metara poslao u mrežu vratara Lunga.

Veliko razočaranje doživjeli su Talijani koji su odigrali samo 1-1 protiv Luksemburga u Veroni. Momčad Cesarea Prandellija niti u drugom pripremnom susretu nije došla do pobjede.

Počelo je odlično po Talijane koji su poveli već u devetoj minuti nakon krasne asistencije Balotellija prema petercu Luksemburga gdje je utrčao Marchisio i glavom poslao loptu u mrežu.

Talijani su pritiskali i tražili novi pogodak, međutim nikako nisu mogli usmjeriti loptu u mrežu. U razmaku od minute dva puta su pogađali vratnicu, prvo Balotelli, a zatim i Candreva i nakon svih silnih promašaja uslijedila je kazna. U 85. minuti nakon kornera Chanot je pogodio mrežu Buffona i donio Luksemburgu veliki remi.

Ekvador i Engleska također su remizirali u vrlo zanimljivom susretu u Miamiju. Utakmica je završena 2-2, a obje momčadi završile su s desetoricom na terenu.

Južnoamerikanci su poveli već u osmoj minuti kada je nakon serije pogrešaka engleske obrane Enner Valencia glavom zakucao loptu u mrežu Fostera za brzih 1-0. Ipak, nije trebalo dugo čekati na povratak Engleza. U 28. minuti ubacio je u peterac Ekvadora Oxlade Chamberlain, vratar Banguera reagirao je vrlo loše, do lopte je došao Lambert koji je petom šalje u stativu, no Rooney odbijanac posprema u mrežu.

Već na samom početku drugog dijela Engleska dolazi do vodstva. Barkley je obavio veliki dio posla, prošetao je kroz obranu Ekvadora, proigrao na desnoj strani Lamberta koji bez razmišljanja iskosa silovito pogađa mrežu.

Ipak, nije Engleska zadržala vodstvo i u 70. minuti Arroyo lijepim udarcem poravnava na 2-2. Šest minuta kasnije Sterling je malo neoprezno startao na Antonija Valenciju, ovaj izgubio živce i uhvatio ga za vrat te su obojica zaradili crvene kartone. (TS)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider