Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Argentina lako slavila

VIDEO: Messi napravio majstoriju, Drogba sjajno asistirao

U četiri noćas odigrane prijateljske utakmice pobjede su upisale reprezentacije koje će nastupati na Svjetskom prvenstvu. Argentina, Urugvaj, Čile i Obala Bjelokosti nisu dopustili iznenađenje...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

PRATITE SVE VIJESTI UOČI SVJETSKOG PRVENSTVA U BRAZILU

Argentina je prvu prijateljsku utakmicu uoči početka Svjetskog prvenstva odigrala protiv Trinidada i Tobaga i slavila s 3-0. Lionel Messi ostao je bez pogotka, propustio je niz prilika, no unatoč tome Argentina je slavila.

Povela je u završnici prvog poluvremena kada je Rodrigo Palacio nakon kornera glavom poslao loptu u gol, a u 51. minuti već je bilo 2-0. Lionel Messi izveo je sjajno slobodni udarac s 18 metara, lopta je pogodila vratnicu i odbila se točno na nogu Javiera Mascherana koji je šalje u praznu mrežu.

Konačnih 3-0 postavio je Maxi Rodriguez na dodavanje Rodriga Palacija koji je pobjegao obrani Trinidada, spasio loptu da ne napusti teren i zatim proigrao Rodrigueza.


Argentina 3-0 Trinidad & Tobago - All Goals And... by SportsNewsVideo

Urugvaj je bez Luisa Suareza stigao do pobjede protiv Slovenije 2-0. Nakon što je propustio pripremnu utakmicu protiv Sjeverne Irske, u sastavu je ponovno bio Diego Godin, a pogotke za Urugvaj postigli su Cavani i Stuani.

Edinson Cavani pogodio je u 37. minuti glavom nakon ubačaja Diega Forlana, a Stuani je bio strijelac 14 minuta prije kraja nakon kornera i gužve u kojoj obrana Slovenije nije uspjela očistiti opasnost.

Čile je dugo lomio otpor Sjeverne Irske, ali je uspio doći do pobjede u posljednjih desetak minuta. Na pogodak se čekalo sve do 79. minute, a onda je domaćin u Valparaisu poentirao dvaput u razmaku od svega tri minute.


Uruguay 2-0 Slovenia - All Goals And Highlights... by SportsNewsVideo

Prvo je u 79. minuti Alexis Sanchez krasno prebacio obranu Sjeverne Irske, a Eduardo Vargas glavom poslao loptu u mrežu, a zatim je u 82. minuti Sanchez još jednom lijepo asistirao, ovaj put Mauriciju Pinilli za konačnih 2-0.

Pobjedu je upisala i Obala Bjelokosti koja je bila bolja od Salvadora s 2-1. Oba pogotka postigla je u prvom poluvremenu nakon čega je Salvador u nastavku uspio tek smanjiti.


All Goals Ivory Coast 2-1 El Salvador 05_06... by topuspe

Već u devetoj minuti slomljena je obrana Salvadora kada je Didier Drogba krasnom asistencijom proigrao Gervinha, a ovaj lakoćom poentirao za vodstvo Obale Bjelokosti. U 42. minuti ova dvojica igrača zamijenili su uloge, Gervinho je ovaj put bio asistent, a Drogba strijelac. Arturo Alvarez u 75. minuti iz kaznenog udarca postavio je konačnih 2-1. (TS) 

Prijateljske utakmice: 

Argentina - Trinidad i Tobago 3-0 (Palacio 45., Mascherano 51., Rodriguez 64.)

Urugvaj - Slovenija 2-0 (Cavani 37., Stuani 76.)

Čile - Sjeverna Irska 2-0 (Vargas 79., Pinilla 82.)

Obala Bjelokosti - Salvador 2-1 (Gervinho 8., Drogba 42. / Alvarez 76.-11m)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider