Umjesto toga je pročitao vlastito priopćenje i napustio dvoranu...

Prosvjedovao je na taj način protiv kazne svome napadaču Luisu Suarezu koji je u dvoboju protiv Italije u 3. kolu skupine D Svjetskog prvenstva ugrizao za rame suparničkog braniča Giorgija Chiellinija. Treći je put u karijeri Suarez povukao takav potez, pa ga je Međunarodna nogometna federacija (FIFA) kaznila s devet utakmica zabrane igranja za reprezentaciju i četiri mjeseca zabrane bilo kakvih nogometnih aktivnosti, što znači da do kraja listopada neće smjeti igrati ni za Liverpool ili neki drugi klub u koji prijeđe. Za Tabareza je, međutim, takva kazna skandalozna.

'Tko pobjeđuje s ovakvom kaznom?'

"Riječ je o izrazito teškoj kazni izazvanoj medijskim napadima koji su počeli odmah nakon utakmice protiv Italije. Novinari govore samo o tom pitanju, ne znam iz kojih su država, ali svi pričaju engleskim jezikom. Tko pobjeđuje s ovakvom kaznom? Kome ona koristi? Hoće li se njome izbjeći ovakvi incidenti u budućnosti? Sumnjam jer se to događalo i prije", rekao je Tabarez u uvodu svoga monologa.

Pogledaj raspored i rezultate

"I na ovom smo prvenstvu vidjeli incidente slične ovome između Suareza i Chiellinija, ali kazne su bile drugačije. Očekivali smo kaznu, ali ne tako tešku, a iznenađeni smo i što nije kažnjen Chiellini. Uz pogreške koje je možda napravio, Luis Suarez je dao značajan doprinos nogometu, a to je bit Svjetskog prvenstva."

Dao ostavku u FIFA-i!

U zaključku je Tabarez objavio i da u znak prosvjeda napušta svoju dužnost u FIFA-i u kojoj je bio član Tehničke istraživačke grupe koja analizira utakmice reprezentacija: "Mislim da u ovom trenutku nije mudro da budem u organizaciji s ljudima koji su vršili pritisak da se odredi ovakva kazna Suarezu i koji imaju drugačije vrijednosne kriterije od mojih", zaključio je Tabarez.

Predsjednik FIFA-e Sepp Blatter odbio je komentirati kaznu koja je izrečena Suarezu...

"Mi se borimo za fair play igru na travnjaku. Isto tako i izvan terena, ali većinom na njemu. Ono što je napravio definitivno nije pošteno. Odluku je donio panel od sedam sudaca i nije na meni da to komentiram. Oni su očito uzeli u obzir ranije incidente s igračem koji je već bio suspendiran zbog sličnih aktivnosti. Ali ne mogu reći da je to previše ili bilo što jer je to nezavisna organizacija od FIFA-e koja mu je izrekla", kazao je Blatter.

Klikni i prognoziraj rezultate