Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Željko Vela iz Brazila

Prošao je krizni prvi dan, a sad svi žele vidjeti tu reprezentaciju koja otvara s Brazilom

Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je prvi trening u Brazilu, a predsjednik nogometnog saveza, Davor Šuker, uključio se u aktivnosti lokalne zajednice…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

PRATITE SVE VIJESTI UOČI SVJETSKOG PRVENSTVA U BRAZILU

''Prošao je taj krizni prvi dan i sad reprezentativci lagano hvataju ritam treninga i života. Danas je Stipe Pletikosa na press konferenciji rekao da se kao iskusniji prilagodio, a da je mislio da će po pitanju klime i vlage biti još gore. Kamp hrvatske reprezentacije postaje sve zanimljiviji brojnim novinarima, pogotovo brazilskim, jer svi žele doći vidjeti tu reprezentaciju koja s domaćinom otvara Svjetsko prvenstvo'', izvijestio je iz tamošnjeg mjestašca Praia do Forte reporter Nove TV Željko Vela.

Hrvatska se ne boji Brazila: 'Strah je prošao s Ronaldom i Ronaldinhom'

Za dan i pol Hrvatska igra s Australijom, ali pitanja i domaćih i stranih novinara vrte se stalno oko Brazila. Pletikosu su Brazilci pitali boji li se Hulka, Neymara i Freda?

"Iskreno, ja mislim da sav strah koji sam ikad imao od nekih napadača je otišao s onom utakmicom 2006. kad smo igrali protiv Brazila. Kad su u napadu igrali Ronaldo, Kaka, Adriano i Ronaldinho. Poslije te utakmice ja mislim da apsolutno nikakvog straha nemam od nikakvih napadača. Uvažanje, respekt, sigurno da, što je i normalno, jer svakog protivnika trebaš respektirati, ali svi oni su izvrsni i to te nekako dodatno motivira da i ti budeš takav", objasnio je Pletikosa.

Sa 109 nastupa za reprezentaciju, priznaje kako drugačije gleda na turnir nego kad je bio mladi igrač.

''Razlika je, opušten si, nema straha, možeš dat ono najbolje od sebe'', izjavio je Pletikosa.

Lovren je dogurao do 24. nastupa, sutra možda upiše 25., a po općem mišljenju jedan od sitnih upitnika koje Niko Kovač ima za otvaranje SP-a je Lovren ili Schildenfeld na stoperu uz Ćorluku.

''Ja se koncentriram na sebe, nikome nije zagarantirano mjesto u prvoj postavi'', rekao je Lovren.

Uoči ovog prvenstva izostale su uobičajene kritike na novu loptu. „Brazuca" je vratarima veći prijatelj nego što je bila njezina starija sestra - Jabulani iz Južne Afrike.

''Lopta je sigurno dobra, nakon dugo vremena se vratari neće žaliti na loptu... brza je, ali ne leluja toliko, što je najgore za nas vratare'', izjavio je Pletikosa.

''I tako u dobrom raspoloženju čekamo taj 12., čekamo to otvaranje s reprezentacijom Brazila. Hrvatska nogometna reprezentacija će to čekanje prekratiti u petak sa svojom zadnjom prijateljskom utakmicom protiv Australije. Bit će to važan test, posebno za samopouzdanje, da se osjeti ritam utakmice u Brazilu'', zaključio je Željko Vela.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider