Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'O Kamerunu nam sve ovisi'

Pranjić se oporavio, Jelavić poručio: Mogu i na klupu, neka Mandžo igra i zabija!

U hrvatskoj bazi u Brazilu održana je press konferencija...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

ČITAJTE NAJNOVIJE VIJESTI O SVJETSKOM PRVENSTVU U BRAZILU!

Danijel Pranjić bio je vrlo dobro raspoložen. E evo i zašto:

„Situacija s ozljedom je mnogo bolja.“

Podsjetimo, Pranjić se ozlijedio u prijateljskoj utakmici protiv Australije.

„Osjećam se dobro, odradio sam nekoliko treninga i nemam nikakve boli dok trčim. Ako ovako ostane, spreman sam za sljedeće utakmice.“

A za Hrvatsku slijedi krucijalni dvoboj protiv Kameruna...

„O tih 90 minuta u Manausu ovisi nam cijelo prvenstvo! To nam je posljednja šansa, ali i Kamerunu također. Tko izgubi tu utakmicu može kući. Vjerujem da to nećemo biti mi. Ako budemo igrali kao protiv Brazila, mislim da imamo dobre šanse. Kamerunci su jaki u duelima, fizički su moćni, moramo im spustiti loptu i što je duže čuvati u našem posjedu.“

Hrvatski reprezentativci nisu uspjeli gledati susret Kameruna i Meksika, jer su se tada vraćali iz Sao Paula u Tivoli.

„Vidio sam nekoliko isječaka s te utakmice, suci su dosta griješili, poništivši tri gola bez razloga. Obje reprezentacije igraju dobar nogomet, bit će nezgodno“, zaključio je Danijel Pranjić.

Osim njega, pred novinarima se pojavio i Nikica Jelavić, koji je sudjelovao u akciji za vodstvo Hrvatske protiv domaćina na otvaranju Svjetskog prvenstva.

"Iskreno, promašio sam loptu, ali kad sam vidio da me Marcelo ispravio nisam znao što bih od sreće. Samo sam trčao prema Oliću", prepričao je svoj doživljaj Jela.

Za Kamerun se nakon suspenzije vraća Mario Mandžukić, pa će Jelavić najvjerojatnije na klupu.

"Nema veze ako odem među pričuve, sve u službi momčadi. Neka on igra i neka zabija. Sigurno je da ćemo s Mandžom biti puno jači."

Kako protiv Kameruna?

"Moramo biti maksimalno koncentrirani. Imamo još vremena da se spremimo za njih. Kvalitetniji smo, bit će pritisak jer je to odlučujuća utakmica, ali mi to možemo izdržati. Vjerujem da ćemo sebi otvoriti šanse za osminu finala", zaključio je Nikica Jelavić.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider